Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdictul lui Radu Tudor: 'Putin vrea să transforme Ucraina în Siria Europei!'

www.agerpres.ro
radu tudor

Jurnalistul Radu Tudor a făcut o paralelă între situația din Siria și cea din Ucraina. Siria nu mai există ca stat integru teritorial, iar asta doreste și Rusia cu Ucraina, precizează Radu Tudor în analiza sa.

„Din pacate, ceea ce sustin si analizez de cateva luni se adevereste: Putin vrea sa transforme Ucraina in Siria Europei. O tara devastata de trupele ruse, de bombardamente ale avioanelor si navelor de razboi rusesti, de lupte fara sfarsit care au inceput acum 11 ani. In aceste ape tulburi, Kremlinul braconeaza militar de peste un deceniu si imprastie instabilitate accentuata in Orientul Mijlociu. Tentatia lui Putin este sa faca la fel in Europa. Mentalistul KGB uraste de moarte Occidentul si se considera intr-un razboi cu el. A spus-o cu subiect si predicat recent", arată jurnalistul Radu Tudor într-o analiză pe blogul său, disponibilă în integralitate aici.

„Daca Ucraina, un mare producator de energie, ramane fara surse de curent si implicit de apa in urma repetatelor bombardamente ale Rusiei, oricata dorinta de lupta ar avea si cat eroism dovedit zilnic pentru aparare tarii si alungarea invadatorilor, iarna aceasta s-ar putea dovedi fatala.

Fara energie si apa, nici o comunitate, nici o institutie, nici o armata nu poate supravietui. Putin stie bine asta si pentru ca pana acum a suferit infrangeri militare pe banda rulanta, se razbuna in chip stalinist, starnind imensa suferinta populatiei civile ucrainene", arată Radu Tudor în analiza sa, disponibilă în integralitate aici”, atrage atenția analistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.