Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veronica Dragalin a fost numită șefă a Procuraturii Anticorupție

TV8
Veronica Dragalin

Veronica Dragalin a fost numită oficial șefă a Procuraturii Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Potrivit ei, un ordin în acest sens a fost semnat de procurorul general interimar, Dumitru Robu.

"Prin Ordinul Procurorului General interimar din 15 iunie s-a dispus numirea în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție a doamnei Veronica Dragalin, începând cu data de 1 iulie", a menționat Cherpec.

Potrivit ei, Veronica Dragalin a înaintat o cerere prin care a solicitat numirea sa în functie începând cu data de 1 iulie, întrucât aceasta urmează să își termine activitățile ce țin de funcția detinută la moment.

Reamintim că Veronica Dragalin a promovat toate probele din concursul pentru șefia Procuraturii Anticorupție. La ultima probă – interviul de la CSP – Veronica Dragalin a acumulat cel mai mare scor – 72,15 puncte.

Veronica Dragalin a declarat că ar putea veni în Moldova la începutul lunii iulie, dacă va fi numită în funcția de șefă a PA.

În cadrul probei interviului, Dragalin a spus că Procuratura Anticorupție trebuie să-și recâștige încrederea, iar procurorii trebuie să acționeze fără să ia în considerare apartenența politică a celor certați cu legea.

Veronica Dragalin este procuror-adjunct în Secția de corupție publică și drepturi civile din Biroul procurorului american din districtul central al Californiei și a instrumentat în această calitate numeroase cazuri de corupție mare în Statele Unite. Ea are o carieră de 11 ani în sistemul de justiție american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.