Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste bună pentru utilizatorii RATB: Călătoriile vor putea fi plătite cu cardul bancar

www.b365.ro
card ratb

RATB intenţionează să implementeze un proiect pilot de plată cu card bancar în mijloacele de transport în comun. Proiectul se află acum în faza de licitare.

Vestea este nemaipomenită pentru cetățenii care se urcă în mijloacele de transport în comun din stațiile fără punct de plată a călătoriilor. În acest moment s-a scos la licitaţie serviciul pentru proiectul pilot. Asta înseamnă că instituţia bancară care va câştiga licitaţia va dota experimental mijloacele de transport ale liniilor 780 (7 vehicule), 783 (15 vehicule), 104 (36 vehicule) şi 41 (61 vehicule).

Citește și: Lira sterlină a ajuns la un minim ISTORIC faţă de dolar şi euro

Pe aceste maşini vor exista validatoare mixte, atât pentru cartela actuală cât şi pentru cardul bancar, montate la prima uşă de la şofer, în locul validatorului actual. Noile aparate vor fi dotate cu un sistem de comunicare a datelor privind validarea cu carduri bancare contactless.

Pentru plata călătoriilor, clientului i se va percepe o taxă bancară ca oricare tranzacţie pentru cumpărare de produse, ca în orice magazin, atunci când se plăetşte cu cardul.

Instituţia bancare care va câştiga licitaţia va trebui să platească către R.A.T.B. sumele încasate din validările efectuate cu carduri bancare, în maximum 48 de ore de la înregistrarea tranzacţiei, cu comision zero, anunță Libertatea.ro.

Nu se poate prefigura o dată fixă pentru apariţia noului mod de taxare, dar acesta va apărea în mijloacele de transport în comun cel mai devreme în primele luni ale anului 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.