DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Veste imensă pentru acţionarii unei importante bănci: Dividende de sute de milioane

banca negocieri

Raiffeisen Bank va propune acţionarilor repartizarea a circa jumătate din profitul realizat anul trecut, de aproape 491,2 milioane de lei, revenind un dividend brut de 21.000 lei/acţiune, iar restul să fie inclus în rezultatul reportat, subiectul urmând să fie discutat într-o AGA programată pentru 2 mai. Astfel, acţionarii ar urma să primească dividende în valoare brută totală de 252 milioane de lei, reprezentând 51% din profitul net înregistrat anul trecut de bancă, în creştere cu 9% faţă de 2016.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ Accident GRAV pe aeroportul din Budapesta: Opt români printre victime

Sucursala locală a băncii austriece Raiffeisen Bank va plăti dividende numai acţionarilor înregistraţi până la 31 martie, iar plata efectivă va începe la 12 iunie. Conducerea băncii va mai propune acţionarilor creşterea numărului de membri ai Consiliului de Supraveghere, de la opt la nouă, numiţi tot pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de reînnoire a mandatelor. În prezent, Consiliul de Supraveghere numără doar şapte membri, fiind vacantă o poziţie.

Citeşte şi: Reacţie puternică a Rusiei: Lista întrebărilor deschise către Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice

Lista cu persoanele nominalizate pentru funcţia de membru în CS îi include pe preşedintele Raiffeisen Bank Internamtional A.G., Johann Strobl, care a fost ales anul trecut preşedinte al Consiliului de Supraveghere, şi pe Peter Lennkh, membru al Directoratului Raiffeisen Bank International, responsabil de Divizia Corporaţii, care figurează deja ca membru în CS. Pe lângă aceştia, sunt propuşi alţi doi membri noi pentru a completa organigrama, respectiv Andrii Stepanenko, vicepreşedinte al ZAO Raiffeisenbank - responsabil pe divizia Retail persoane fizice şi mici întreprinzători şi Lukasz Janusz Januszewski, director Raiffeisen Bank International pentru Pieţe de Capital.

Acţionarii vor discuta şi aproba situaţiile financiare aferente anului trecut, planul de investiţii pentru 2017 şi 2018, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul curent şi vor stabili remuneraţia membrilor Consiliului de Supraveghere. Veniturile băncii s-au situat anul trecut la 2,044 miliarde lei în 2017, în creştere uşoară faţă de anul precedent, când au fost de 2,034 miliarde lei, excluzând veniturile de 95 milioane lei din tranzacţia VISA. Cheltuielile operaţionale ale băncii au urcat cu 7% în 2017, până la 1,208 miliarde lei. Banca şi-a sporit activele cu 8%, până la 36,1 miliarde lei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.