Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste proastă, punctul de amendă ar putea crește de la 1 iaunuarie. Cât de mari vor fi amenzile

europafm.ro
amenda politie

Salariul minim a fost majorat în octombrie la 3.300 de lei, astfel că se discută şi despre creşterea punctului de amendă.

Punctul de amendă este 10% din valoarea salariului minim, dar de câţiva ani această valoare a fost îngheţată la 145 de lei.

Ei bine, se ia în calcul alinierea punctului de amendă la valoarea salariului minim, astfel că valoarea acestuia s-ar putea să ajungă la 330 de lei, mai mult decât dublu valorii din prezent.

Dacă sunteţi prinşi în trafic fără centura de siguranţă, veţi fi sancţionaţi cu 3 puncte de amendă şi dacă în prezent valoarea acesteia este de 435 de lei, de la anul s-ar putea să fie 990 de lei.

Mai mult vor plăti şoferii care vorbesc la telefon, respectiv, până la 2.600 de lei şi li se poate suspenda şi permisul pe 60 de zile.

Pentru alte contravenţii mai grave, pe care poliţiştii le încadrează în clasa a 5-a de amenzi, adică aplicarea de 100 de puncte de amendă, valoarea acestuia poate ajunge şi la 33.000 de lei, adică undeva la 6.600 de euro, în multe cazuri cam cât valoarea maşinii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.