Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste-șoc! Facebook și Instagram ar putea deveni cu plată în Europa (New York Times)

socialpilot.co
facebook instagram

Facebook și Instagram ar putea deveni cu plată în Europa (New York Times)

Meta, compania-mamă a Facebook, ia în considerare versiuni plătite ale Facebook și Instagram care nu ar avea publicitate pentru utilizatorii din Europa, anunță New York Times, citând trei persoane care au cunoștință de planurile companiei, anunță Mediafax.

Cei care plătesc pentru abonamente la Facebook și Instagram nu vor vedea reclame în aplicații, au spus persoanele, care au vorbit sub rezerva anonimatului deoarece planurile sunt confidențiale.

Acest lucru ar putea ajuta Meta să se apere în fața preocupărilor legate de confidențialitate și de alte controale din partea autorităților de reglementare din UE, oferindu-le utilizatorilor o alternativă la serviciile bazate pe reclame ale companiei.

De asemenea, Meta va continua să ofere versiuni gratuite ale Facebook și Instagram cu reclame în Uniunea Europeană, au spus persoanele respective.

Nu este clar cât ar costa versiunile cu plată ale aplicațiilor sau când le-ar putea lansa compania.

Timp de aproape 20 de ani, activitatea principală a Meta s-a axat pe oferirea de servicii gratuite de rețele sociale utilizatorilor și pe vânzarea de publicitate companiilor care doresc să ajungă la acest public.

În ianuarie, compania a primit două amenzi în valoare totală de 390 de milioane de euro din cauza încălcării Regulamentului european General privind Protecţia Datelor (RGPD), anunţa atunci autoritatea irlandeză de reglementare, cea care acţionează în numele Uniunii Europene. Autoritatea preciza că Meta şi-a încălcat ”obligaţiile în domeniul transparenţei” şi avea o bază juridică eronată ”în prelucrarea datelor cu caracter personal în scopuri de publicitate” ţintită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.