Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste URIAȘĂ: Alianța GFG INVESTEȘTE 1 miliard de euro în combinatul siderurgic Liberty Galați

sidex galati

Alianța GFG și-a finalizat analiza strategică de 100 de zile a activității combinatului Liberty Galaţi și se angajează să investească 1 miliard de euro, în următorii 10 ani, pentru transformarea Combinatului, conform Mediafax.

Alianța GFG și-a propus să transforme combinatul într-un campion regional în producția de oțel de înaltă calitate, cu o amprentă neutră de carbon. Programul de investiții include planuri pentru modernizări majore la capacitățile de turnare, laminoare și liniile de acoperire, precum și planuri privind instalarea unui cuptor cu arc electric, pentru a reduce semnificativ emisiile de carbon și dependența de resursele naturale importate.

Citește și: Ministrul Muncii s-a DEZLĂNȚUIT din nou: Unii părinți joacă banii de alocații la păcănele

Comentând anunțul, Sanjeev Gupta, Președintele Executiv al GFG Alliance, a spus: “Prin acest pachet investițional substanțial, pregătim Liberty Galaţi pentru a deveni un campion regional în producția de oțel, precum și începutul călătoriei către ținta de a avea emisii neutre de carbon pe care ne propunem să o atingem până în anul 2030. Atenția noastră se concentrează asupra implementării modernizărilor de echipamente care ne vor îmbunătăți spectaculos oferta de produse, ne vor reduce impactul asupra mediului și vor permite o mai mare flexibilitate operațională, prin planurile noastre de instalare a unui cuptor cu arc electric. Strategia noastră va asigura competitivitatea și sustenabilitatea Liberty Galaţi pe termen lung, astfel încât să poată reinvesti și continua să furnizeze locuri de muncă la nivel local, pentru generațiile următoare”.

Prin aceste investiții, Liberty Galaţi își va regenera procesele de turnare și cele de laminare și va investi, de asemenea, în noi linii de zincare și de acoperire organică. Aceastea vor facilita dezvoltarea unui portofoliu sporit de produse plate și lungi, pentru a crește cota de piață în regiune și a urca nivelul de producție până la 4 milioane de tone pe an, în timp. În vederea îmbunătățirii competitivității operațiunilor, LibertyGalaţi va începe totodată construcția unei fabrici de var.

Bogdan Grecu, Director General al combinatului, a declarat: “Avem acum un plan clar de transformare pe termen lung, care nu numai că ne va ajuta să contracarăm condițiile de piață nefavorabile pe termen scurt, ci ne va și permite să fim un partener preferat pentru clienți și furnizori, să ne întărim cota de piață locală și să ne reducem amprenta de carbon”.

De la preluarea activității, în iulie 2019, GFG Alliance a oferit pentru Liberty Galaţi sprijin financiar și resurse semnificative care dau acum rezultate într-o serie de îmbunătățiri operaționale, inclusiv pornirea unei noi linii de tăiere în foi, lucrări la un nou preîncălzitor de aer pentru furnal și proiecte cu impact pe mediu. De asemenea, Combinatul a implementat și programe inovatoare care să permită angajaților și managementului să colaboreze pentru identificarea de oportunități și implementarea schimbării.

LibertySteel Group acoperă 200 de locații de producție din 10 țări, fiind a 8-a cea mai mare companie siderurgică din lume, cu excepția Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.