Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vestea finalului de an pentru polițiști: Ce ofertă le-a făcut Carmen Dan

politie politisti

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordinului ministrului Afacerilor Interne privind programul de lucru al personalului ministerului, formele de organizare a acestuia şi acordarea repausului săptămânal, informează un comunicat de presă.

Textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei: www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al M.A.I., din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

Propunerile, sugestiile si opiniile persoanelor interesate pot fi transmise in termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunţului, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro

Din datele prezentate de referatul de aprobare al proiectului reiese că în prezent la nivelul M.A.I. cadrul normativ privind programul de lucru, formele de organizare a acestuia şi acordarea repausului săptămânal este reprezentat de O.m.a.i. nr. 577/2008 care reglementează doar în ceea ce priveşte categoria de personal reprezentată de poliţişti.

Citește și: Atenție! Guvernul a modificat o lege extrem de importantă – cum se va proceda de acum

Pentru celelalte categorii de personal, la nivelul M.A.I. nu există un cadru normativ intern care să reglementeze programul de lucru al acestora, fiind aplicabil dreptul comun în materie, respectiv Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare iar, în cazul cadrelor militare, Regulamentul de ordine interioară în unitate, aprobat prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M38/20161.

În acest context, este necesară stabilirea unui set de reguli aplicabile tuturor categoriile de personal ce încadrează unităţile M.A.I, se arată în referat.

Citește și: Victorie uriașă pentru Ingrid Mocanu în Justiție! Înfrângere rușinoasă pentru o renumită instituție

Astfel, prin proiect se propune reglementarea următoarelor aspecte: forme de organizare a programului de muncă, acordarea repausului şi evidenţa programului de lucru: conservarea drepturilor de care beneficiază personalul M.A.I., potrivit reglementărilor legale în vigoare, în ceea ce priveşte durata timpului de muncă, situaţiile de excepţie şi de prelungire a timpului de muncă, precum şi stabilirea unor reguli referitoare la programul de muncă şi de acordare a repausului săptămânal.

Au fost avute în vedere inclusiv prevederile Directivei 88/2003/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 noiembrie 2003 privind anumite aspecte ale organizării timpului de lucru, atât sub aspectul regulilor cu caracter general, cât şi sub aspectul excepţiilor de la acestea.

Citește și: Ministrul Transporturilor dă asigurări! Când va fi gata Magistrala 6 de metrou .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.