Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vesti bune pentru agricultori! Pe timpul stării de urgentă și 6 luni după, nu vor plăti apa pentru irigații

irigatii

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, propunerea legislativă pentru completarea articolului 9 din Legea apelor 107/1996, potrivit căreia în irigaţii, pe perioada stării de urgenţă şi 6 luni după aceea, apele subterane, apele curgătoare şi apa din unele lacuri de acumulare pot fi folosite, fără plata contribuţiei specifice de gospodărire a apelor.

Senatorii au votat telefonic, pentru acest act normativ exprimându-se în unanimitate în favoarea lui (130 voturi "pentru"), potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

"Sursele de apă subterană, apă curgătoare, lacurile de acumulare piscicole şi lacurile de acumulare cu folosinţă energetică pot fi utilizate pentru irigaţii fără plata contribuţiei specifice de gospodărire a apelor. Durata stării de urgenţa instituite pe teritoriul României prin decretul preşedintelui (...), precum şi pe o perioada de 6 luni de la încetarea acesteia pentru obţinerea avizelor de la instituţiile statului se vor elimina toate taxele impuse de către acestea, iar termenele de întocmire a proiectelor şi eliberare a avizelor vor fi reduse la jumătate", se arată în actul normativ iniţiat de senatorul PSD Marian Pavel şi adoptat miercuri, cu amendamente, de către Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Administraţia Naţională Apele Române elaborează în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi metodologia de aplicare ce se aprobă prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale în domeniul apelor, mai prevede propunerea legislativă.

Citește și: BOR reacționează după declarația președintelui: BOR a respectat întocmai toate normele impuse prin leg

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a condus reuniunea din sala de plen, unde a fost asistat de secretarii Mario Oprea şi Marian Pavel, ceilalţi parlamentari lucrând de la distanţă.

Iniţiatorul propunerii legislative, Marian Pavel (PSD), a arătat, la dezbaterea actului normativ, că, "pentru a avea pe rafturi alimente produse în România, fermierii trebuie susţinuţi, în această perioadă".

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.