Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru Armata Română! Jurnalistul Radu Tudor: 'România ar putea avea avioane F-35 din anul 2030'

Radu Pop
www.agerpres.ro
radu tudor

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor a sesizat declarația făcută de generalul de flotilă aeriană Iulian  Pațilea, care a anunțat că țara noastră lucrează la achiziționarea avioanelor F-35. „Avionul multirol de generația a 5 a F-35 este cel mai avansat din punct de vedere tehnologic în raport cu alte avioane similare existente”, a precizat Radu Tudor.

„Generalul de flotilă aeriană Iulian Pațilea, loctiitor al Sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, a declarat la Defense Summit organizat de Newsweek faptul ca Fortele Aeriene Romane lucreaza la documentatia necesara implementarii proiectului de achizitie a avioanelor F-35 de catre Romania”, arată Radu Tudor, pe bloul său personal.

„Lucrăm la documentul cu nevoile misiunii și cerințele operaționale la F-35. Programul F-35 va putea fi implementat în România după anul 2030”, a precizat Pațilea.

„Pana atunci, Romania va achiziona 32 avioane F-16 din Norvegia. Cu aceasta achizitie, Romania va avea 48 de avioane de lupta F-16 si va fi capabila sa-si apere singura spatiul aerian national si sa contribuie la misiuni aliate ca stat membru NATO. Avionul multirol de generatia a 5 a F-35 este cel mai avansat din punct de vedere tehnologic in raport cu alte avioane similare existente”, a concluzionat jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.