Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru cei care au proiecte POCU: autoritățile anunță sfârșitul birocrației excesive

agora.md
documente

Secretarul de stat responsabil pe POCU Csilla Hegedüs a precizat că au fost luate decizii privind Programul Operaţional Capital Uman care intră în vigoare din acest moment. Astfel, este un pas important pentru implementarea cu succes a proiectelor europene în România, atât prin diminuarea birocraţiei, cât şi prin scurtarea perioadelor de aşteptare care îngreunează viaţa de zi cu zi a beneficiarilor. POCU are un buget de 5.097.252.945 euro, cu un număr de 2.165 de contracte de finanţare încheiate în perioada actuală de programare. Prin măsurile luate marţi, mai mult de 3 milioane 2 sute de mii de beneficiari finali (copii, tineri, persoane vulnerabile, mediul de afaceri, instituţii de învăţământ) vor primi servicii de calitate mai rapide şi mai eficiente, informează News.ro.

„Implementez proiecte de 20 ani şi ştiu cât de dificilă este birocratizarea excesivă, termenele prea lungi în care se primesc răspunsuri la întrebări sau la modificările solicitate. Ştiu cât de enervant este când ţi se cer lucruri inutile. Aveam nevoie de schimbări imediate!”, a declarat secretarul de stat Hegedüs, conform unui comunicat de presă.

Secretarul de stat responsabil pentru POCU a precizat că o schimbare majoră vizează chiar primul pas de la depunerea proiectului: în maxim 3 luni de la depunerea aplicaţiilor se vor semna contractele de finanţare cu beneficiarii ai căror proiecte au fost selectate, scurtând perioada de aşteptare şi ajutând la implementarea fără întârzieri a proiectelor. Bineînţeles, aceste măsuri pot fi aplicate doar cu sprijinul şi implicarea beneficiarilor.

”De asemenea, am decis să monitorizăm lunar respectarea termenelor de către Autoritatea de Management şi Organismele Intermediare, pentru a preveni întârzierile nejustificate şi pentru a ne asigura că proiectele pot fi implementate în condiţii de maximă legalitate. Am stabilit şi unele măsuri de digitalizare pentru proiectele finanţate prin POCU 2014-2020, pentru a evita plimbarea hârtiilor şi aşteptările inutile în implementare”, a adăugat Hegedüs Csilla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.