Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru constănțeni. Primarul Vergil Chițac: 'Am semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular'

stirileprotv.ro
Vergil Chițac

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, faptul că a semnat contractul de finanțare pentru prima etapă a unui nou spital modular.

„Dragi constănțeni, am semnat contractul de finanțare pentru un nou spital modular (prima etapă a acestuia), ce va crește capacitatea de intervenție în lupta cu COVID-19 a Spitalului de Boli Infecțioase. Astfel, vom fi pregătiți să gestionăm așa cum trebuie criza sanitară pe care o traversăm.

Este al treilea proiect sanitar de anvergură pe care îl pregătim la Constanța, după ce am anunțat proiectul de reabilitare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (cu 25 de milioane de lei, contractul de finanțare fiind deja semnat) și proiectul de construire a noului Spital Municipal Policlinic, desfășurat după schema Subsol + Parter + 3 Etaje, ce va fi amplasat, de asemenea, pe Bd. Ferdinand nr. 100 (în acest caz, am încheiat contractul pentru realizarea proiectării și a întregii documentații necesare, astfel încât să depunem cererea de finanțare imediat ce se dă startul Planului Național de Redresare și Reziliență – PNRR)”, a spus primarul.

Spitalul modular va permite suplimentarea cu aproape 100 de locuri a capacității de spitalizare de zi a bolnavilor COVID-19 (inclusiv 10 paturi ATI, computer tomograf, RMN și radiologie) și va fi echipat astfel încât să asigure îngrijire și tratament adecvate cazurilor de infecție cu acest virus. De asemenea, unitatea va avea funcțiunea de spațiu de primiri urgențe și de izolare a pacienților cu suspiciunea sau confirmați COVID.

După ieșirea din actuala criză sanitară, spitalul modular va funcționa ca unitate de rezervă timp de 10 ani. Valoarea prezentului contract este de aproximativ 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.