Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru copiii și tinerii cu dizabilități! Senatul a adoptat o OUG privind alocația de stat

basilica.ro
plen senat

Copiii cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, precum şi tinerii cu dizabilităţi care urmează o formă de învăţământ preuniversitar prevăzută de lege vor primi 600 de lei alocaţie de stat, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, a decis, miercuri, Senatul, care a adoptat un amendament la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru acordarea unei indemnizaţii compensatorii pentru persoanele cu handicap.

ProiectuI de act normativ are ca obiect extinderea categoriilor de beneficiari ai alocaţiei de stat pentru copii prin includerea tinerilor cu dizabilităţi care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează o formă de învăţământ preuniversitar, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani, precum şi stabilirea unui nou cuantum al alocaţiei de stat pentru copii şi acordarea din oficiu a unei indemnizaţii compensatorii pentru persoanele cu handicap.

Un alt amendament admis la proiectul privind aprobarea OUG nr. 126/2021 pentru modificarea Legii nr. 61/1993 prevede acordarea alocaţiei de stat pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani în cuantum de 243 de lei şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional.

Totodată, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu dizabilităţi, conform proiectului de act normativ.

În cadrul Comisiei pentru familie a mai fost adoptat un amendament însuşit de plenul Senatului, potrivit căruia în tot cuprinsul OUG termenul "handicap" se înlocuieşte cu cel de "dizabilitate".

Proiectul privind aprobarea OUG nr. 126/2021 pentru modificarea Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru acordarea unei indemnizaţii compensatorii pentru persoanele cu handicap face parte din categoria legilor organice, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.