Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru elevii de nota 10: vor primi stimulente financiare în valoare de mii de lei

argeslive.ro
elev nota 10

Elevii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională de clasa a VIII-a vor primi un stimulent financiar de 2.000 de lei, iar absolvenţii de liceu cu media 10 la Bacalaureat vor beneficia de un stimulent de 5.000 de lei, în baza unei hotărâri adoptate de guvern.

"La propunerea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, chiar în timpul şedinţei de guvern, varianta iniţială propusă de Ministerul Educaţiei a fost majorată. Astfel, s-a dublat de la 1.000 la 2.000 de lei valoarea acestui stimulent financiar pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională din clasa a VIII-a, sesiunea 2022, şi de la 3.000 la 5.000 de lei a fost mărirea acestui stimulent pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat. Este vorba despre 237 de absolvenţi ai clasei a VIII-a şi, respectiv, 239 absolvenţi de liceu", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Hotărârea de guvern vizează acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, sesiunea 2022, şi la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.