Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru Moldova! SUA îi trimit bani

sua mold

Anunţul a fost făcut cu ocazia vizitei vicepreşedintelui Joe Biden la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedinţii moldovean Nicolae Timofti şi gerogian Ghiorghi Margvelaşvili, în cadrul învestitirii noului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko.

Ajutorul acordat Republicii Moldova, în valoare de opt milioane de dolari, este destinat sporirii competivităţii acestei ţări, în contextul apropierii de UE. Ea ridică la 31 de milioane de dolari ajutorul acordat de către Washington acestei ţări anul acesta.

Ajutorul acordat Georgiei, în valoare de cinci milioane de dolari, este destinat zonelor frontaliere Abhazia şi Osetia de Sud, două regiuni separatiste cărora Rusia le-a recunoscut independenţa în urma unui scurt război între cele două ţări. Ajutorul american acordat Georgiei reprezintă 65 de milioane de dolari în 2014.

Republica Moldova şi Georgia urmează să semneze Acordul de Asociere cu UE la 27 iunie, cu ocazia unui summit european. Acest lucru a devenit sensibil din punct de vedere politic, din cauza crizei ucrainene, provocate de către decizia, la sfârşitul lui 2013, a preşedintelui de atunci, Viktor Ianukovici, destituit între timp, de a suspenda semnarea unui acord de asociere cu UE.

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.