Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru pensionari! Aceștia ar putea primi până la 1.000 de lei anul viitor de la stat

gorjeanul.ro
bani pensie

Ajutoarele one-off ar putea continua și anul următor, susține președintele Comisiei de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, Adrian Solomon. Potrivit acestuia, sprijinul ar putea fi acordat și în 2024.

”De la 1 ianuarie intrăm în alt exercițiu bugetar la nivelul Uniunii Europene şi se lucrează, din câte ştiu eu, la prelungirea acestui sistem. Poate nu de la 1 ianuarie, dar imediat ce documentele vor fi perfectate cu cei de la Uniunea Europeană, vor fi acordate în continuare ajutoarele.

E drept că cele care s-au dat anul acesta pe carduri și nu s-au cheltuit pot fi cheltuite și anul viitor, iar Guvernul lucrează în continuare pentru prelungirea acestui sistem de ajutorare a celor mai săraci dintre pensionari, cam în aceeași formulă”, a subliniat deputatul Adrian Solomon la DCBusiness.

El a precizat că este un obiectiv la care s-a lucrat intens, este o reformă pe care Guvernul, ca inițiator al proiectului de lege, l-a negociat cu toți actorii sociali, cu sindicatele, în primul rând, cu asociațiile de pensionari.

”E o reformă care se aplică începând cu data de 1 septembrie 2024, e o reformă pe care experții Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale au confirmat-o ca fiind la baza unei legi sustenabile și a unui sistem de pensii în care în viitorul mediu să se poată plăti fără probleme pensiile în România.

Această lege este de fapt o îmbunătățire a legii pe care am lucrat-o în anii 2017 - 2019, adoptată de Parlament și promulgată din vara lui 2019, pe care PSD nu a avut șansă să o pună în aplicare.

Au venit câteva guverne liberale care au amânat aplicarea legii și iată-ne tot pe noi puși acum de către cetățenii României prin vot să ducem la capăt promisiunea de a recalcula pensiile pe baze noi", a afirmat deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.