Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru românii care au avut parte de un zbor anulat. Cum pot afla dacă vor beneficia de compensații

stiri.md
avion comercial

Centrul European al Consumatorilor din România a dezvoltat un instrument prin care clienţii companiilor aeriene pot afla dacă au dreptul la compensaţii şi sub ce formă se acordă acestea, în situaţia în care zborurile le-au fost anulate.

Regulile privind drepturile pasagerilor în transportul aerian se aplică doar zborurilor care au loc pe teritoriul spațiului comunitar și care sunt operate de companii înregistrate în Uniunea Europeană. Calculatorul de compensații ajută pasagerii să afle dacă și ce despăgubiri pot obține în anumite situații, potrivit romania-actualitati.ro.

"Dacă discutăm, de exemplu, de zborurile anulate, compensațiile variază între 250 și 600 de euro, asta în funcție de distanța pe care noi urma să o parcurgem. În cazul în care discutăm de o anulare de zbor, pe lângă partea de compensații, avem și dreptul de a primi asistență pe aeroport, de cazare în cazul în care întârzierea este mult mai mare și trebuie să petrecem o noapte." precizează Irina Chirițoiu, directorul Centrului European al Consumatorilor din România.

Totodată, pasagerii au dreptul și la rambursarea prețului biletului de avion în termen de şapte zile. Însă Irina Chirițoiu mai spune că acest lucru nu se întâmplă. Calculatorul de compensații îl găsiți pe site-ul Centrului European al Consumatorilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.