Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru șoferi - Se reia circulație pe ambele sensului pe Autostrada Sebeș-Turda, în zona alunecării de teren

Radu Pop
infrapress.ro
A10 sebes turda

Antreprenorul grec Aktor anunță că din această săptămână se va putea circula pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Astfel, șoferii vor putea circulă pe acest tronson pe ambele sensuri de mers, în zona alunecării de teren de la Oiejdea.

În prezent, traficul este restricționat în zonă, pe o distanță de 1,5 kilometri, pe o bandă pe sens, ca urmare a alunecărilor de teren în zona localității Oiejdea, potrivit infrapress.ro.

Constructorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, compania Aktor din Grecia, încearcă să „închidă” astfel cel mai sensibil punct rămas nefinalizat. Este vorba despre alunecarea de teren din zona localității Oiejdea.

Aktor a terminat de așternut balastul stabilizat la km 19, lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, și a început asfaltarea autostrăzii, iar între timp se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea grinzilor unor ancore și la betonarea rigolelor. Totodată, muncitorii se ocupă și de torcretarea zidului de coloane forate.

Toate lucrările în zona alunecării de teren de la Oijdea vor fi finalizate în această săptămână, iar șoferii vor putea circula fără restricții pe ambele sensuri.

Pe acest sector se circulă în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de drum național, cu limitarea vitezei la 60 km/h, potrivit Ministerului Transporturilor.

Pe restul lotului 2, limitarea este la 100 de km/h.

Între km 19-20 circulăția rutieră se desfășoară pe o singură cale, o bandă pe sens. Anteprenorul și-a asumat ca până în luna aprilie 2022 să finalizeze toate lucrările, însă nu a reușit să se țînă de promisiune.

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, județul Alba, au fost montate înclinometre pentru a monitoriza stabilitatea dealului din apropiere.

Chiar dacă circulăția a fost deschisă la finele anului trecut, pe lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeș – Turda continuă lucrările care au mai rămas de executat.

Lucrările la Autostrada Sebeș – Turda (A 10) au început în 2014 și ar fi trebuit finalizate în 2016, conform planurilor inițiale. Cu o lungime de 70 de kilometri, A 10 face legătura între autostrăzile A1 și A3. Din 2018 se circulă pe 45,7 kilometri, pe loturile 3 și 4, între Aiud și Turda. În decembrie 2020, a fost deschis lotul 1, între Sebeș – Alba Iulia, iar în noiembrie 2021 – lotul 2, între Alba Iulia – Aiud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.