Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești de ultimă oră de la CNAS pentru pacienți: Situația plăților din sistemul asigurărilor sociale de sănătate a fost rezolvată

Vești de ultimă oră de la CNAS: Situația plăților din sistemul asigurărilor sociale de sănătate a fost rezolvată

În continuarea demersurilor întreprinse de Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru suplimentarea prevederilor bugetare, în ședința de Guvern de astăzi a fost aprobat Memorandumul pentru suplimentarea/modificarea limitei de credite bugetare și de angajament aprobate pentru bugetul FNUASS în luna septembrie 2023.

Urmare aprobării memorandumului, a fost deblocată decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, medicii specialiști și spitale, medicamente compensate și gratuite și materiale sanitare, inclusiv pentru programele naționale de sănătate și cele care fac obiectul contractelor cost-volum și cost-volum-rezultat, cu termen de plată în luna septembrie.

„Mulțumesc Ministerului de Finanțe pentru întreg suportul și pentru demersurile făcute pentru deblocarea situației. CNAS va continua dialogul cu toate instituțiile implicate în finanțarea sistemului de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, i-am rugat pe colegii mei să facem toate eforturile necesare și să lucrăm cât va fi necesar pentru a face plățile cât mai rapid posibil”, a spus președintele CNAS, dr. Andrei Baciu.

CNAS va continua să colaboreze cu asociațiile de pacienți, medicii de familie, medicii specialiști și instituțiile din domeniul sănătății, cu obiectivul clar de a acționa în beneficiul pacientului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.