Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești PROASTE pentru sute de angajați - vor rămâne fără loc de muncă: Un colos industrial se prăbușește

stiripesurse.ro
Concedieri

Platforma IMGB (Întreprinderea de maşini grele Bucureşti) se va închide anul viitor, arată un document publicat în Monitorul Oficial. Peste 400 de angajaţi vor rămâne fără loc de muncă, scrie „Adevărul”.

Mai precis, acţionarii companiei sunt convocaţi în luna ianuarie pentru „aprobarea încetării activităţii de producţie a Societăţii în cel mai scurt timp posibil”. Explicaţia pentru închiderea activităţii este formulată scurt: „date fiind constrângerile legate de activitatea curentă şi a celor comerciale”.

Florin Cîțu jubilează după articolul Bloomberg: 'Investitorii au înțeles!'

Acţionarii trebuie să decidă, de asemenea, împuternicirea Consiliului de Administraţie al Societăţii pentru a pregăti planul de închidere/reorganizare a activităţii pentru a îndeplini măsura de aprobare a încetării activităţii de producţie.

IMGB este un producător de echipamente şi componente grele pentru industria extractivă, navală, siderurgică şi energetică, inclusiv nucleară. IMGB face parte din întreprinderile bucureştene cu tradiţie.

Înfiinţată în 1963, fabrica de maşini grele reprezenta unul dintre obiectivele de care regimul socialist era mândru. În 1998, a fost preluată de concernul norvegiano-britanic Kvaerner, care a vândut-o în 2006 grupului coreean Doosan Heavy Industries and Construction. Pe platforma Doosan din România lucrează peste 400 de angajaţi.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.