Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești teribile pentru oligarhii lui Putin: Justiția americană cere confiscarea a zeci de milioane de dolari

dolar

Un judecător a autorizat procurorii americani să confiște un avion Airbus în valoare de 90 de milioane de dolari deținut de oligarhul rus sancționat Andrei Skoch, au anunțat luni procurorii federali din Manhattan, conform Reuters.

Skoch, membru al Dumei, camera inferioară a parlamentului rus, a fost inițial sancționat de Departamentul Trezoreriei SUA în 2018 pentru presupuse legături cu grupuri de crimă organizată din Rusia. Biroul de control al activelor străine (OFAC) al Trezoreriei a emis noi sancțiuni împotriva lui Skoch în urma invaziei Rusiei în Ucraina din 24 februarie, potrivit Mediafax.ro.

Washingtonul a încercat să exercite presiuni asupra președintelui Vladimir Putin pentru a pune capăt campaniei militare prin înghețarea și confiscarea activelor aparținând unor ruși bogați.

"Organele de aplicare a legii din SUA au demonstrat că jocurile de culise internaționale nu vor fi suficiente pentru a ascunde roadele corupției și ale spălării de bani", a declarat Andrew Adams, procurorul federal care conduce grupul operativ KleptoCapture al Departamentului de Justiție care vizează activele oligarhilor.

Skoch - un miliardar și membru al partidului Rusia Unită, pro-Putin - deține avionul prin intermediul unor companii fantomă și al unor trusturi legate de partenera sa romantică, au declarat procurorii. Reuters nu a putut lua imediat legătura cu Skoch pentru comentarii.

Plățile în dolari americani pentru înregistrarea și asigurarea avionului au continuat să fie efectuate între 2018 și 2021, în pofida sancțiunilor, au declarat procurorii.

Avionul se află acum în Kazahstan, arată documentele tribunalului. Ambasada Kazahstanului în Statele Unite nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Un iaht de 98 de metri care îi aparține lui Skoch a ancorat în iunie în Dubai, care a apărut ca un refugiu pentru bogații din Rusia, în timp ce țările occidentale au intensificat sancțiunile împotriva aliaților lui Putin.

Tot în iunie, un tribunal american a emis mandate de confiscare a două avioane de lux deținute de miliardarul rus Roman Abramovici. De asemenea, grupul operativ KleptoCapture a adus în Statele Unite Amadea, un iaht de 300 de milioane de dolari deținut de oligarhul sancționat Suleiman Kerimov, care a fost confiscat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.