Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vezi ALIMENTELE care devin toxice dacă le reîncălziți

alimente

Mâncarea reîncălzită nu este foarte sănătoasă mai ales dacă  o pui la cuptorul cu microunde. Însă există trei alimente care devin chiar toxice dacă le reîncălzești, potrivit Unica.

Țelină

Țelina este o legumă care se consumă atât crudă, cât și preparată.  Poate fi adăugată la supe sau ciorbe, dar și în mâncare. În astfel de situații, cel mai bine mâncați o singură dată din  respectivul preparat, pentru că altfel devine toxică. Țelina conține nitrați care pot deveni dăunători organismului nostru atunci când alimentul este reîncălzit.

Nitrații sunt compuși asociați cu mai multe tipuri de cancer. Sunt cu adevărat problematici atunci când sunt consumați în exces. Cel mai bun mod de a consuma țelina este în starea ei naturală, adică nepreparată termic. Ca să nu mai spunem că astfel beneficiezi în proporție de sută la sută de toți nutrienții din această legumă.

Ouă

Dacă s-a întâmplat să fierbi mai multe ouă și, după ce ai consumat o parte din ele, să le refolosești pe celelalte, ai grijă ca acestea să fie adăugate într-un preparat care se consumă rece. Așadar, este preferabil să consumi ouăle fresh, pentru că te poți bucura de mirosul, textura și aroma lor. Iar reîncălzite, ouăle elimină o serie de toxine care pot deveni periculoase pentru organism.

Sfecla roșie

Sfecla roșie nu este doar o legumă delicioasă, ci una extrem de benefică pentru organism. Datorită proprietăților sale, sfecla roșie este folosită și în medicina alternativă, fiind o sursă esențială de nutrienți și antioxidanți. Însă, într-o cantitate mică, sfecla roșie conține și nitrați și, pentru că sunt dăunători organismului, cel mai bine este să evitați să o recîncălziți. Cea mai bună formă în care poate fi consumată sfecla roșie este crudă. Nutriționiștii recomandă consumul de sfeclă roșie în sucuri, smoothie-uri sau salate.

___

Iată și alte alimente care sunt toxice dacă le reîncălziți!

Ciupercile

Cel mai indicat este să consumi ciupercile imediat după ce le-ai gătit. Dacă vrei să le consumi și a doua zi nu le mai încălzi. Mai bine mănâncă-le reci, deoarece acestea conțin proteine care s-ar putea modifica la un nou contact cu temperaturile înalte. Iar asta ți-ar putea face rău: poți face indigestii sau enterocolite.

Cartofii

La fel se întâmplă și în cazul cartofilor. În momentul în care i-ai reîncălzit, aceștia devin toxici și îți pot provoca indigestii. Cel mai indicat este să-i consumi în momentul în care i-a gătit sau… reci.

Carnea de pui

Poate ai observat în momentul în care ai mâncat pui reîncălzit că acesta are un alt gust. Nu doar aroma se schimbă atunci când expui din nou la temperaturi ridicate puiul, ci și compoziția proteică. Așadar, consumă puiul fie rece, fie încălzit la o temperatură foarte mică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.