Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viagra din natură! Veganismul e soluția minune pentru bărbații care suferă de cancer de prostată sau disfuncții erectile

Inquam Photos / Octav Ganea
legume mancare alimentatie alimente

Alimentaţia pe bază de plante poate fi asociată cu îmbunătăţirea sănătăţii sexuale la bărbaţii trataţi pentru cancer de prostată, sugerează noi cercetări, relatează marţi DPA/PA Media.

Conform constatărilor, o alimentaţie bazată pe un aport redus de carne şi produse lactate, dar care include mai multe fructe, legume, cereale şi nuci, este asociată cu o reducere a efectelor secundare frecvente observate în cazul pacienţilor cu cancer de prostată, inclusiv disfuncţie erectilă şi pierderea controlului vezicii urinare.

Potrivit cercetătorilor, constatările oferă o speranţă persoanelor care caută o îmbunătăţire a calităţii vieţii printr-o simplă modificare a stilului de viaţă după tratamentul primit pentru această afecţiune.

Constatările contestă, de asemenea, concepţia eronată conform căreia consumul de carne stimulează funcţia sexuală la bărbaţi, conform specialiştilor.

"Constatările noastre oferă speranţă celor care caută modalităţi de a-şi îmbunătăţi calitatea vieţii după o intervenţie chirurgicală, (expunere la) radiaţii şi alte terapii comune pentru cancerul de prostată, cu efecte secundare semnificative", a declarat autoarea principală a studiului, urologul Stacy Loeb, profesoară la departamentele de urologie şi sănătatea populaţiei în cadrul centrului medical NYU Langone Health din Statele Unite.

"A adăuga mai multe fructe şi legume în dietă, reducând în acelaşi timp aportul de carne şi lactate, este un pas simplu pe care pacienţii îl pot face", a spus Loeb.

"Aceste rezultate se adaugă la lista lungă de beneficii pentru sănătate şi mediu ale consumului mai mare de plante şi mai mic de produse animale", a adăugat ea. "Totodată, contestă în mod categoric concepţia istorică greşită conform căreia consumul de carne stimulează funcţia sexuală la bărbaţi, când de fapt pare că se întâmplă contrariul", a completat specialista.

Studiul a constatat că bărbaţii care au consumat cele mai multe produse pe bază de plante au obţinut scoruri mai mari la evaluarea funcţiei sexuale comparativ cu grupul care a consumat cel mai puţin astfel de produse.

Rezultatele au relevat, de asemenea, scoruri mai bune pentru sănătatea aparatului urinar, cu mai puţine cazuri de incontinenţă, obstrucţie şi iritaţie.

În plus, scorurile în ceea ce priveşte sănătatea hormonală - care evaluează simptome precum nivel scăzut de energie şi depresie - erau mai bune în rândul celor a căror dietă era a fost bazată pe plante comparativ cu persoanele cu aport scăzut de produse pe bază de plante.

Condusă de cercetători de la Facultatea de Medicină NYU Grossman şi Şcoala de Sănătate Publică Harvard TH Chan, cercetarea a analizat peste 3.500 bărbaţii cu cancer de prostată.

Subiecţii au fost împărţiţi în cinci grupuri, în funcţie de proporţia de alimente pe bază de plante din dietă comparativ cu cele de origine animală.

Pentru noul studiu, publicat în jurnalul Cancer, echipa a analizat date din studiul intitulat "Health Professionals Follow-Up Study", început în 1986 şi aflat în curs de desfăşurare, susţinut financiar de Şcoala de Sănătate Publică Harvard TH Chan.

Cancerul de prostată a ajuns recent în atenţia publicului, după ce Palatul Buckingham a anunţat că regele Charles al III-lea al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a primit diagnosticul de prostată mărită şi a urmat un tratament pentru această problemă. La scurt timp s-a anunţat că regele a fost diagnosticat cu "o formă de cancer", descoperită în timpul tratamentului primit pentru problema la prostată deşi, potrivit unor surse regale, forma de cancer nu este asociată cu prostata.

De la acest anunţ, organizaţii caritabile împotriva cancerului şi Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie au raportat creşteri ale numărului de persoane care caută informaţii despre prostată mărită şi despre cancerul de prostată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.