Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceministrul grec de finanţe a primit o scrisoare de ameninţare cu un glonţ

glont

Viceministrul grec de finanţe a primit luni un plic trimis prin poştă ce conţinea un glonţ şi o scrisoare de ameninţare care îl compară cu un colaborator cu Germania nazistă din timpul războiului, a anunţat Ministerul grec de Finanţe, relatează Reuters. 

Conţinutul scrisorii, dezvăluit de minister, îl numeşte pe viceministrul de finanţe Tryfon Alexiadis un "angajat al Wehrmachtului ce strânge dările", o referire la forţele armate ale Germaniei naziste care au ocupat Grecia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Guvernul de stânga al lui Alexis Tsipras a fost reales în septembrie pe baza unui mandat de a pune în aplicare măsuri de austeritate pe care a promis să le anuleze când era în opoziţie, aminteşte Reuters. 

Mulţi greci acuză Germania de astăzi, şeful creditorilor europeni, pentru programele de austeritate legate de un plan internaţional de salvare a ţării de 86 miliarde de euro convenit în august. 

"Până la ora 0, tu şi familia ta veţi şti ce înseamnă frica", se putea citi pe singura pagină a scrisorii bătută la maşină cu litere de tipar. Ea era semnată cu o stea roşie a unui grup necunoscut până acum şi numit "Kokkini Fraxia", într-o traducere vagă însemnând Facţiunea Roşie. 

Un grup de gherilă urbană numit Facţiunea Armata Roşie a condus atacuri armate asupra politicienilor, industriaşilor şi soldaţilor în anii 1970 şi 1980 în Germania de Vest. Logoul său era o stea roşie cu un pistol automat suprapus. 

Poliţia a declarat că investighează în legătură cu scrisoarea de ameninţare. 

Grecia are o istorie lungă de violenţă politică. Astfel de ameninţări şi atacuri, provocând mai ales pagube dar nu şi victime, au crescut în ultimii ani în timp ce ţara implementa măsuri de austeritate confruntată cu cea mai gravă criză economică de la Al Doilea Război Mondial, mai aminteşte Reuters. 

Şeful băncii centrale a Greciei a primit două gloanţe de puşcă şi o scrisoare de ameninţare într-un plic acum doi ani. În 2013, ministrul de finanţe a primit o scrisoare similară conţinând un glonţ, ca un avertisment împotriva planurilor de confiscare a caselor ipotecate.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.