Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceministrul rus de Externe: Pentru a fi șterse de pe lista țărilor neprietenoase, SUA trebuie să pună capăt amestecului în treburile interne ale Rusiei

vestidinrusia.ro
Serghei Riabkov

Rusia este interesată să scurteze lista țărilor neprietenoase, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin, scrie cotidianul Rossiiskaia gazeta. Viceministrul de Externe, Serghei Riabkov, a afirmat, la rândul său, că, pentru a fi șterse de pe respectiva listă, Statele Unite trebuie să pună capăt politicii neprietenoase și amestecului în treburile interne ale Rusiei.

”Vă voi spune un lucru absolut sigur. Rusia este interesată ca această listă să nu se extindă, ci să se reducă”, a subliniat Narîșkin, citat de agenția TASS. Venind, oarecum, în completare, Riabkov a arătat că, în prezent, nu există motive să credem că lista, unde figurează două țări – SUA și Cehia – va fi revizuită.

Pentru ca Rusia să excludă SUA de pe lista țărilor neprietenoase, Washingtonul trebuie să înceteze să mai promoveze o politică neprietenoasă, a explicat viceministrul rus al Afacerilor Externe.

Serghei Riabkov a explicat că Washingtonul trebuie să renunțe la amestecul constant în treburile interne ale Rusiei, să renunțe la atacurile împotriva intereselor economice și de politică externe ale Rusiei, la opoziția față de parteneriatul cu Moscova pe arena internațională și față de eforturile Rusiei în domeniul integrării.

Viceministrul de Externe a arătat că, până la elaborarea listei țărilor neprietenoase, nu a existat bază juridică; acum a apărut și, prin urmare, nu există motive să credem că lista va fi revizuită. ”Nu este conjuncturală, este doar un instrument”, a subliniat Riabkov.

După cum amintește Rossiiskaia gazeta, la 23 aprilie, președintele Rusiei a semnat decretul cu privire la ”Utilizarea măsurilor de contracarare a acțiunilor neprietenoase ale statelor străine”. Documentul limitează, pentru reprezentanțele diplomatice ale țărilor ale căror acțiuni sunt recunoscute ca fiind neprietenoase, posibilitățile de a încheia cu persoane fizice contracte de muncă pe teritoriul Rusiei. Lista acestor țări trebuie stabilită de Guvern. În mai, ea a fost publicată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.