Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte ALDE spune că s-a săturat să vadă candidați PSD care pierd alegerile prezidențiale

antena3.ro
Toma Petcu

Vicepreședintele ALDE Toma Petcu, fost ministru al Energiei, a declarat joi că s-a săturat să vadă cum candidații PSD la prezidențiale pierd finala pentru Cotroceni și că la alegerile prezidențiale din 2019 PSD și ALDE trebuie să renunțe la orgolii și să ducă în turul doi un candidat capabil sa castige lupta finală cu Klaus Iohannis.

„Vă spun câteva lucruri foarte clare. Există un nivel foarte mare de așteptare în rândul simpatizanților și membrilor ALDE pentru o candidatura a dlui Tăriceanu. Vorbesc cât se poate de sincer. Am trăit propria mea experiență la sfârșit de an, am avut o socializare cu 400 de colegi din județul Giurgiu, pe care îl conduc și am discutat multe teme. Vreau sa va spun ca in momentul in care am vorbit despre eventualitatea candidaturii dlui Tăriceanu pentru mine a fost o surpriza care m-a coplesit, valul de asteptare din zona rurală, oameni de partid, aleși locali”, a spus vicepreședintele ALDE, Toma Petcu, la Antena 3.

El a spus ca s-a „saturat” sa vada candidati PSD care pierd alegerile prezidentiale si nu mai vrea sa traiasca si in 2019 momentele cand Mircea Geoana si Victor Ponta au pierdut alegerile din 2009 si 2014.

„Noi avem obligatia sa invatam din greselile anterioare, eu cal liberal vechi am trait doua mari dezamagiri, prima dintre ele in 2009 cand am venit cu PNL si l-am sustinut pe Geoana, si a doua in 2014 am avut aceeasi dezamagire. Ce ma bucura pe mine este ca liderii aliantei au spus ca de principiu este preferabil sa avem un candidat comun si este preferabil acest lucru pentru ca eu sincer m-am saturat si nu as vrea ca si in 2019 sa trăiesc aceeasi dezamagire ca in 2009 si 2014 si mi-as dori sa avem un candidat care sa castige. Care va fi acela, cum va fi stabilit, e foarte important ca cele doua partide sa aiba maturitatea necesara sa inteleaga ca dincolo de ambitii si de orgoliu este important rezultatul final. Daca bagam pe oricine in turul 2 si castiga tot Iohannis nu am facut nimic. Obiectivul nostru trebuie sa fie sa ducem in turul 2 un candidat care sa il invinga pe Iohannis, indiferent de presiunile externe, de serviciile care intervin”, a spus Toma Petcu.

Prezent în emisiune, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, i-a replicat acestuia: `Nu as vrea sa acreditati ideea, va spun cu toata prietenia, ca PSD-ul este un partid perdant la prezidentiale'.

„Nu, nu, nu, eu am vorbit de trairile mele, dna ministru. Am pus suflet si pentru Geoana si pentru Ponta si am facut aceeasi campanie”, a spus Petcu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.