Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PNL: Asta e marea noastră problemă

mihai voicu

Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, a declarat că votul Parlamentului nu ar trebui să mai fie cerut în cazul unor solicitări de începere a urmăririi penale, considerând că imunitatea parlamentară "trebuie să rămână strict în legătură cu activitatea politică a parlamentarului", considerând că asta e o mare problemă pentru parlamentari. În viziunea vicepreședintelui PNL, respingerea cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale, în cazul senatorului liberal, Varujan Vosganian, "a fost un incident regretabil".

Citește și: Varujan Vosganian a plecat din PNL, dar se mai cere o demisie în partid

În acest context, Mihai Voicu propune ca la modificarea Constituţiei să se ia în calcul şi problema imunităţii parlamentarilor pentru a rezolva problema blocării cererilor de urmărire penală.

"Cu prima ocazie când revizuirea Constituţiei va fi posibilă, când va exista o majoritate în acest sens, cred că Parlamentul trebuie să fie eliberat de această povară. Cred că votul Parlamentului nu trebuie să mai fie cerut în cazul unor astfel de solicitări şi imunitatea parlamentară să rămână strict în legătură cu activitatea politică a parlamentarului, fie că este vorba de declaraţii, fie că este vorba de votul său", a mai spus Mihai Voicu la RFI.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.