Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PSD îi trage frâna de mână lui Victor Ponta: Se deschide Cutia Pandorei!

victor ponta psd

Premierul și liderul PSD, Victor Ponta, dorește schimbarea Statutului PSD, în așa fel încât membri de partid care sunt în diferite faze ale unor proceduri judiciare să răspundă în primul rând politic. Vicepreședintele PSD, Gheorghe Nichita, îi trage frâna de mână lui Victor Ponta și îi transmite că ar putea deschide o adevărată Cutie a Pandorei, în care procurorii devin arbitri politici.

”În ședința de astăzi (ședința BPN a PSD n.r.) Victor Ponta a venit cu un amendament conform căruia cel care este cercetat penal trebuie să își dea demisia, începând cu primul nivel de la miniștrii, parlamentarii etc. Din partid îți pierzi calitatea doar atunci când ești condamnat, adică să nu fi președinte de organizație, parlamentar și nici ministru.

Trebuie explicat la termen ce înseamnă cercetarea penală, pentru că cercetarea penală poate să înceapă împotriva oricui, indiferent de funcția pe care o are omul respectiv în aparatul statului, tu ești suspect. Au început discuții legate de termenii care sunt folosiți în expozeul din Statut. Eu am spus că una este să fi suspect, alta e să fi inculpat, una este să fi reținut 24 de ore și alta e să fi arestat preventiv, una e să fi în instanță, și alta e să fi doar cercetat pentru instanță. Trebuie să vedem foarte bine pentru că deschidem o Cutie a Pandorei și la un moment dat și în interiorul partidului, și din afara partidului, poate veni cineva care să-ți creeze probleme deosebite față de un om al partidului. Și atunci ce fac? (...) Chiar nu mi-aș dori ca în România procurorii să devină arbitrii ai jocului politic”, a declarat Gheorhe Nichita, la TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.