Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele SUA, la granița Coreei de Nord: 'Gest de fermitate'

pence

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, a vizitat luni zona demilitarizată dintre cele două Corei - de Sud şi de Nord, relatează AFP.

Cu această ocazie, el a declarat că SUA nu exclud nicio opţiune pentru rezolvarea problemei programelor de înarmare nord-coreene, deşi doresc să obţină securitatea prin mijloace paşnice, cu ajutorul negocierilor. "Rămânem alături de sud-coreeni", a asigurat el la Freedom House, o clădire aflată la doar câţiva metri de linia de demarcaţie pe care a numit-o "frontiera libertăţii". Relaţia dintre Statele Unite şi Coreea de Sud este indestructibilă, a insistat vicepreşedintele.

Vezi și: 23 de răniți după ce un avion și-a golit, accidental, dejecțiile de la WC peste un vas de croazieră

Pence a sosit cu elicopterul la baza militară Bonifas a ONU, aflată la câteva sute de metri de zona demilitarizată. El urma să se deplaseze apoi în satul Panmunjon, prin care trece frontiera inter-coreeană şi unde s-a semnat armistiţiul din Coreea în 1953. 

"E foarte emoţionant pentru mine să fiu aici. Tatăl meu şi-a efectuat serviciul în armata americană în timpul războiului din Coreea, iar pe drumul spre această tabără am văzut unele din locurile unde a luptat alături de forţele coreene ca să vă ajute să vă redobândiţi libertatea", le-a spus el gazdelor sale din Coreea de Sud, după care a adăugat: "Şi le mulţumim tuturor celor care servesc aici zi de zi pentru libertate, în această zonă demilitarizată".

Vezi și: Ieșit din PUȘCĂRIE, un ministru face DEZVĂLUIRI la Antena 3: Iohannis, Ponta și Dragnea, pe listă

Vizita lui Pence, la numai câteva ore de lansarea ratată a unei rachete nord-coreene, este un gest de fermitate din partea SUA în faţa regimului de la Phenian, apreciază AFP. Vicepreşedintele a fost informat despre cel mai recent test balistic al Coreei de Nord în timp ce se afla la bordul avionului cu care a călătorit din Alaska în Coreea de Sud, prima etapă a unui turneu în Asia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.