Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremier din Guvernul de la Chișinău avertizează: Conflictul transnistrean este un 'vulcan adormit'. Un rol semnificativ în reglementare îl are și România

http://nrcu.gov.ua/
Transnistria Ucraina Moldova

Vicepremierul pentru reintegrare din Guvernul de la Chișinău, Oleg Serebrian, a comparat conflictul transnistrean cu un "vulcan adormit". Potrivit Infotag, el a vorbit despre această problemă, la forumul de discuţii "Viziunea strategică privind asigurarea securităţii naţionale în contextul elaborării Strategiei securităţii naţionale", desfăşurat la Chişinău.

Vicepremier din Guvernul de la Chișinău avertizează: "Conflictul este acum în "stare de repaus", ca un vulcan stins

"Conflictul este acum în "stare de repaus", ca un vulcan stins. Acesta este pericolul unor astfel de vulcani, nu se știe niciodată când va începe erupția. Şi cu conflictul - nu știi până la sfârșit când, cine şi cum va decide să-l dezghețe. Prin urmare, sarcina noastră, a tuturor instituțiilor statului responsabile de securitate, este de a preveni escaladarea și creșterea tensiunii", a spus Serebrian.

Potrivit lui, este necesar să se găsească un echilibru în reglementarea problemei transnistrene - nu trebuie să ne grăbim, nu trebuie să întârziem. Viceprim-ministrul a subliniat că reglementarea trebuie să fie exclusiv paşnică. Şi n-a exclus ca rolul participanţilor la procesul de negocieri să fie revizuit ulterior.

Un rol semnificativ în reglementare îl are și România

"Ucraina va juca un rol semnificativ în reglementare. La fel şi partenerii occidentali. Şi aici nu mă refer la participanţii tradiţionali la negocieri - UE şi SUA, ci şi la România, Germania, Franţa, Polonia, care îşi exprimă un interes din ce în ce mai mare pentru procesul de reglementare. În niciun caz nu vreau ca nimeni să înţeleagă că vrem să schimbăm formula actuală de negocieri ("5+2"). Dar acestor parteneri trebuie să li se dea cuvântul pentru ca rolul UE să fie mai semnificativ în formatul negocierilor - acest lucru este necesar", a spus Serebrian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.