Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Ana Birchall a participat la Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare OSCE: A discutat despre lupta împotriva terorismului

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a participat, joi şi vineri, la lucrările Reuniunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), desfăşurată la Viena, conform Agerpres.

În cadrul şedinţei comune a celor trei comisii generale, vicepremierul Ana Birchall, fostul preşedinte al delegaţiei Parlamentului României la AP OSCE, a prezentat participanţilor decizia privind găzduirea Sesiunii Anuale a AP OSCE din 2021 în România, potrivit unui comunicat.

"La propunerea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis organizarea la Bucureşti a Sesiunii Anuale a AP OSCE din anul 2021. Este un succes al diplomaţiei româneşti şi, în special, o reuşită a diplomaţiei parlamentare, ultimul eveniment de o asemenea anvergură fiind organizat în România în anul 2000", a susţinut vicepremierul, în cadrul reuniunii.

În marja participării la lucrările reuniunii, vicepremierul Ana Birchall a avut întrevederi cu şeful delegaţiei SUA, senatorul Richard Hudson, cu care a discutat despre aprofundarea dialogului româno-american pe teme de interes comun, cu preşedintele AP OSCE, George Tsereteli, cu secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, cu membrii Comisiei ad-hoc pentru combaterea terorismului din cadrul AP OSCE şi cu oficiali ai OSCE.

Printre temele abordate în cadrul întrevederilor cu oficialii OSCE se numără securitatea şi lupta împotriva terorismului, contribuţia României la asigurarea securităţii în regiune, securitatea cibernetică şi combaterea răspândirii ştirilor false.

Preşedintele AP OSCE, George Tsereteli, "a apreciat în cadrul întrevederii susţinerea conducerii celor două Camere ale Parlamentului României pentru organizarea Sesiunii Anuale din 2021 la Bucureşti şi a manifestat disponibilitatea pentru continuarea dialogului foarte strâns la nivelul celor doua instituţii", arată sursa citată.

Ultima Sesiune Anuală a AP OSCE a fost găzduită de România în anul 2000. La reuniune participă delegaţii parlamentare din partea celor 57 de state participante la AP OSCE, iar dezbaterile se desfăşoară, de regulă, pe durata a până la cinci zile, în prima decadă a lunii iulie.

Ana Birchall a fost preşedintele delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentara a OSCE în perioada septembrie 2017 - ianuarie 2018, membră în Comisia ad-hoc pentru combaterea terorismului a AP OSCE şi membră în Comisia Generală a AP OSCE pentru afaceri politice şi securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.