Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul, despre bâlbele privind scenariul roșu din Capitală: 'Trebuie să existe o mai bună comunicare și o empatie'

Guvern
Raluca Turcan

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu după ce incidența cazurilor de coronavirus a trecut de pragul de 3 infectări la mia de locuritori. Toate unitățile din înnvățământul preuniversitar vor trece la cursurile online. Această decizie era aplicată și pentru creșe, însă autoritățile au revenit ulterior asupra acestei decizii.

Problemele de comunicare de la vârful instituției Prefectului au fost multiple în ultimele zile. Vicepremierul Raluca Turcan a comentat greșelile de comunicare ieșite în spațiul public: ”Au existat schimbări în decizia Comitetului pentru Situații de Urgență pentru că inițial apăruse informația că intră și creșele în sistemul online, după care s-a revenit. Așadar, dacă apare un număr mai mare de infectări, se închide creșa respectivă, dacă nu va fi o activitate care e lăsată să funcționeze”, a spus Raluca Turcan la B1TV.

Citește și: Sălile de sport, un adevărat pericol! Medic infecționist de la Spitalul Carol Davila: 'Astfel de activități ar trebui limitate'

Referindu-se la faptul că autoritățile din Capitală au anunțat pe ultima sută de metri noile restricții, punându-i pe mulți dintre locuitorii Bucureștiului să ia peste noapte decizii cu privire la propriii copii care vor face cursuri online, Raluca Turcan a declarat: ”Trebuie schimbat modul în care te raportezi la locuitorii Bucureștiului, pentru că aceștia trebuie să redimensioneze activitatea, pentru că în contextul în care ai un copil în clasele I-IV trebuie să te asiguri că acel copil are cu cine să stea acasă, că poate fi supravegheat.

În momentul în care în București s-a depășit pragul de trei la mia de locuitori, reprezentantul Prefecturii ar fi trebuit să creeze o predictibilitate în legătură cu măsurile care vor fi luate. Până la ședința Comitetului pentru Situații de Urgență oamenii trebuie să știe ce urmează să se întâmple.

Citește și: GALERIE FOTO - O organizație caritabilă i-a cumpărat unui bunic din vârf de munte o sobă și un frigider pentru a trece cu bine peste iarnă

Românii înțeleg că ne confruntăm cu o situație extrem de gravă, că apar elemente noi de la o zi la alta și sunt indici care se reactivează de la o zi la alta, însă atunci când vorbim despre niște activități care presupun un număr mare de oameni, trebuie să existe o mai bună comunicare și o empatie. Doar în școlile publice din București există 250.000 de copii, deci vorbim despre 250.000 de copii și familiile lor. Așadar, școala este un subiect serios și trebuie tratat cu maximă atenție și înțelegere”, a conchis Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.