Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul italian Matteo Salvini îl acuză pe superiorul său de slăbiciune, după ce a acceptat să preia migranții de pe navele germane

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Vicepremierul italian Matteo Salvini l-a acuzat miercuri pe premierul Giuseppe Conte că a dat dovadă de slăbiciune cedând în faţa presiunilor UE şi ale ONG-urilor de a accepta să preia - alături de alte şapte state ale UE, printre care şi România - migranţii de pe navele a două ONG-uri germane care au primit permisiunea să acosteze în Malta după acordul dintre cele opt state, informează Agerpres.

''Cei de la Bruxelles se prefac că nu înţeleg nimic şi facilitează activitatea traficanţilor şi a ONG-urilor. Mă opun şi mă voi opune total unor noi sosiri (ale migranţilor) în Italia'', a transmis Salvini într-un comunicat citat de AFP.

''Cedarea în faţa presiunilor şi ameninţărilor Europei şi ale ONG-urilor este un semn de slăbiciune pe care italienii nu îl merită'', a adăugat Salvini, care cu o zi în urmă şi-a lansat pe contul de Twitter hashtag-ul #SalviniNonMollare (Salvini nu renunţă), devenit printre cele mai distribuite pe reţelele de socializare din Italia.

Citește și: Evoluţii financiare şi bursiere: Bursa de pe Wall Street a deschis în creştere, pe fondul speranţelor acordului comercial între SUA şi China

Reacţia sa survine după ce premierul Giuseppe Conte a spus că este pregătit să aducă în Italia cu avionul grupul de migranţi pe care s-a angajat să-l preia din Malta, unde două nave ale unor ONG-uri germane au primit din partea autorităţilor acestei ţări permisiunea să acosteze după ce opt state membre ale UE (Germania, Franţa, Portugalia, Irlanda, România, Luxemburg, Olanda şi Italia) au acceptat să preia cei 49 de migranţi aflaţi la bordul lor, plus încă 131 de migranţi aflaţi deja în Malta.

Aflat în vizită în Polonia, Salvini a spus în faţa presei, potrivit agenţiei EFE, că guvernul de la Roma a luat decizia de a participa la preluarea acestor migranţi fără ca el să fi fost informat şi a solicitat convocarea unei reuniuni a executivului de îndată ce va reveni în ţară. ''Nu înţeleg această grabă. Este necesară clarificarea situaţiei astăzi, la întoarcerea mea la Roma (...) Eu sunt ministrul responsabil cu securitatea publică'', a subliniat Salvini, care este şi ministru de interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.