Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul şi ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu: Românii meritau o catedrala precum cea a Mânturii Neamului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Garțiela Gavrilescu

Vicepremierul şi ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, afirmă că românii meritau o catedrală precum aceea a Mântuirii Neamului, ridicarea acesteia constituindu-se într-un semn de unitate naţională.

"Românii meritau o astfel de catedrală. O să rămână în istorie. Şi cred că este şi un semn de unitate naţională. Românii sunt oameni credincioşi, sunt oameni gospodari, sunt oameni buni", a spus Gavrilescu, duminică, la finalul slujbei de sfinţire a Catedralei Naţionale, scrie Agerpres.

Viceprim-ministrul a accentuat că România avea nevoie de această catedrală.

"Când e vorba de unitate naţională, o dată la 100 de ani, avem nevoie de lucruri importante, de lucruri puternice, de lucruri care să dăinuie peste încă 100 şi mii de ani", a menţionat Gavrilescu, întrebată despre necesitatea construirii catedralei.

Ea a apreciat că acest locaş va fi una dintre cele mai frumoase catedrale.

"Ţinând cont că am văzut multe biserici şi am văzut multe catedrale, cred că este şi o să fie atunci când va fi terminată una dintre cele mai frumoase catedrale, mai ales că este şi construită în stil bizantin şi lucrul acesta este la fel de inedit. Puţine sunt cele care păstrează istoria aceasta a Creştinismului", a mai spus Graţiela Gavrilescu.

Aproximativ 30.000 de oameni şi 2.000 de invitaţi au asistat duminică la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, printre oficialităţile prezente numărându-se premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, precum şi numeroşi oameni politici şi de cultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.