Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte al Parlamentului European cere intervenția Europei în conflictul dintre China și Taiwan

reuters.com
china taiwan

Europa trebuie să sprijine democraţia taiwaneză, a declarat marţi eurodeputata Nicola Beer, vicepreşedintă a Parlamentului European, aflată în vizită în Taiwan, ea făcând referire la invadarea Ucrainei de către Rusia şi la reluarea controlului asupra Hong Kong-ului de către China, informează AFP.

Nicola Beer, unul dintre cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului European, a sosit în ceea ce diplomaţia taiwaneză a descris drept ''prima vizită oficială'' a unui deputat european de rangul său, informează Agerpres. 

În cursul vizitei de trei zile la Taipei, ea urmează să se întâlnească cu preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen şi cu alte înalte oficialităţi locale.

''A sosit momentul pentru a apăra ferm interesele Taiwanului'', a declarat eurodeputata germană la sosirea la Taipei. Ea a apreciat că insula Taiwan face parte din aceeaşi ''familie a democraţiilor''.

''Nu vom închide ochii la ameninţările Chinei la adresa Taiwanului. Europa a fost în întârziere în cazul Hong Kong-ului, nu vom fi întârziere în cazul Taiwanului'', a subliniat Beer, care s-a referit la dezmembrarea de către Beijing a mişcării prodemocraţie din Hong Kong.

''Nu este loc pentru agresiune chineză în Taiwan. Asistăm la un război în Europa şi nu vrem să asistăm la un război în Asia'', a continuat ea.

Vizita eurodeputatei germane la Taipei riscă să provoace iritarea Chinei, care se opune oricărui contact oficial între Taiwan şi politicieni străini.

Însă Nicola Beer a declarat că a venit în Taiwan în ''calitate oficială'', vizita fiind justificată de ''necesităţi politice''.

Anul trecut, China a condamnat vizita în Taiwan a unei delegaţii a Parlamentului European conduse de eurodeputatul francez Raphael Glucksmann, un critic virulent al Chinei sancţionat de Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.