Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PMP pune piciorul în prag: 'Nu fuzionăm. Cu PNL negociem o alianță sau nimic'

fuziune

Vicepreședintele PMP Petru Movilă spune că negocierile cu liberalii se referă la o alianță, nu la fuziune, pentru că PMP nu este nici anexa PNL și nici anexa PSD.

„PMP nu fuzionează cu PNL. Ieri, Consiliul Național a decis doar continuarea discuțiilor cu PNL privind o potențială abordare a unor proiecte comune și s-a desemnat o echipă de negociere pe acest subiect. Ce se tot vehiculează în ultimele zile nu este decât o furtună într-un pahar cu apă rece. În ciuda faptului că nu am întrat în Parlament, PMP este a treia forță politică în România, după PNL și PSD, ca număr de aleși locali. Ne păstrăm identitatea, ne protejăm membrii, rămânem fideli celor care ne-au votat ca PMP. Nu suntem nici anexa PNL și în niciun caz a PSD.

Faptul că s-a votat pentru formarea unei echipe de negociere în vederea stabilirii unei potențiale alianțe nu înseamnă că finalul va fi cel vehiculat în aceste zile. Înseamnă că se poartă niște discuții care se pot concretiza fie într-o alianță, fără a se ști la acest moment sub ce formă, fie în nimic. Să nu uităm și că orice decizie majoră de tipul unei alianțe sau a unei fuziuni, se votează într-un congres.

PMP merge înainte!”, a scris Petru Movilă, fost deputat.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu spune că este "exclusă" dispariţia PMP.

"Am decis, astăzi (sâmbătă, n.r.), împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL. Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară. Sub preşedinţia mea, Partidul Mişcarea Populară va continua să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc. Deci dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă", transmite Cristian Diaconescu într-un mesaj pe Facebook.

Consiliul Naţional al PMP a decis, sâmbătă, continuarea discuţiilor cu PNL privind un proiect politic comun şi a desemnat o echipă de negociere în acest sens.

Biroul Executiv (BEx) al PNL a hotărât, vineri, demararea discuţiilor cu PMP în vederea fuziunii prin absorbţie, potrivit unor surse liberale. De asemenea, liberalii au stabilit o echipă de negociere pentru aceste discuţii. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, că există "doar negocieri" cu PMP cu privire la o posibilă fuziune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.