Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedinte PNL, implicat într-un caz de luare de mită

pnl

Lideri PNL din judeţul Prahova sunt implicaţi într-un caz de luare de mită, la Primăria Azuga. Deputatul Mircea Roşca, vicepreşedinte PNL, ar fi una dintre persoanele implicate.

Conform primelor informaţii, s-ar fi cerut 20.000 euro în 2011 pentru a se interveni la Primaria Azuga în favoarea unui om de afaceri.

Mircea Roşca, la acea vreme vicepreşedinte PNL Prahova, ar fi pretins 5000 de euro de la un om de afaceri din Comarnic pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploieşti îi audiază marţi pe deputatul liberal Mircea Roşca şi pe Gabriel Popescu, presedinte PNL Azuga. Cei doi ar fi promis unui patron al unei firme din Comarnic, de la care au pretins 20.000 euro, că vor exercita influenţă asupra funcţionarilor primăriei Azuga pentru ca acesta să dobândească terenuri în această localitate.

Surse juridice au menţionat că 5.000 euro ar fi primit efectiv Roşca - prin intermediul lui Gabriel Popescu, iar 11.000 euro au fost folosiţi în interesul formaţiunii politice pe care o conducea de la nivel judeţean. De asemenea, tot prin intermediul lui Popescu, suma de 4.000 euro ar fi fost dată în 2011 secretarului primăriei Azuga - Diana Dumbrava, care era şi preşedinte al comisiilor de licitaţie publică deschisă cu strigare pentru vânzarea a două suprafeţe de teren, pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi care vizau desfăşurarea propriu-zisă a procedurii de achiziţie şi desemnarea câştigătoare a aceleiaşi firme din Comarnic.

DNA verifică şi faptul că reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în calitate de autoritate contractantă, în perioada decembrie 2012 - iulie 2013, au încheiat cu o firma din Comarnic, în calitate de furnizor, 5 contracte de achiziţii produse alimentare necesare blocului alimentar al spitalului (carne de pasăre, legume în conservă şi/sau la cutie, orez, zahăr, etc.) prin negociere directă, fără anunţ de participare, motivându-se situaţia de extremă urgenţă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute, fără ca, în realitate, să existe o astfel de situaţie, valoarea fiind de peste 441.000 lei. Aceste contracte ar fi fost încheiate la intervenţia lui Roşca, deoarece firma beneficiară era a vărului său, Adrian Rotila.

Adrian Rotilă a cumpărat prin firmă un autoturism Audi în leasing care este folosit în realitate de Roşca. Deputatul ar fi beneficiat de lucrări de construcţii în valoare de peste 35.000 lei efectuate la locuinţa din Comarnic, precum şi de aproximativ 90.000 lei, reprezentând contravaloarea a cca 500 m.c. beton, achiziţionate de Rotilă, în schimbul intervenţiei lui la factorii de decizie din instituţii publice din judeţul Prahova, în vederea atribuirii către societăţile deţinute de vărul său a unor contracte de achiziţii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.