Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepresedinte Senat: Senatorii nu intra în vacanta, ci "lucreaza în teritoriu"

cristian dumitrescu

"Din cele trei tipuri de activitati prevazute în Regulament, vor desfasura un singur tip de activitate, în teritoriu. Sigur, vor lucra, dar vor lucra în teritoriu", a explicat Dumitrescu.

El a tinut sa precizeze ca senatorii nu intra în vacanta.

"Nu e vacanta, nu este timp liber, din contra, este o perioada foarte densa din punct de vedere politic si senatorii vor lucra acolo unde sunt alesi, în circumscriptiile electorale, asa cum prevede Regulamentul", a spus vicepresedintele Senatului.

Cristian Dumitrescu a aratat ca în Biroul permanent s-a decis ca, în perioada 28 aprilie - 26 mai, Senatul sa nu mai lucreze în plen si senatorii sa îsi desfasoare activitatea în teritoriu, în contextul celor trei tipuri de alegeri care se desfasoara în perioada urmatoare, europarlamentarele, alegerile partiale si alegeri locale, în comunitatile unde s-a vacantat postul.

"Avem aceasta încarcatura electorala foarte mare", a spus Cristian Dumitrescu, precizând ca votul în Biroul Permanent pentru programul Senatului în perioada campaniei pentru euroalegeri a fost majoritar.

Vicepresedintele Senatului a mai spus ca, prin vot, s-a mai decis ca din data de 26 mai pâna la sfârsitul sesiunii parlamentare, Senatul sa lucreze trei zile pe saptamâna în plen, pentru a se recupera restantele legislative.

Despre programul acestei saptamâni, Cristian Dumitrescu a precizat ca sesiunea de interpelari de marti si de miercuri nu va mai avea loc, urmând a se lucra în plen, marti, pâna la ora 19.30, pentru ca pe ordinea de zi sunt 41 de legi importante care risca sa fie adoptate tacit miercuri.

De asemenea, miercuri, programul Senatului va începe la ora 9.00, cu sedinta de plen, pentru finalizarea proiectelor de lege de pe ordinea de zi, declaratiile politice urmând a fi depuse în scris, si mai apoi, publicate în Monitorul Oficial.

"Speram ca cele 41 de proiecte care au termen de adoptare tacita sa le adoptam", a spus el.

Dumitrescu a mentionat ca, în cazul în care aceste legi nu vor ajunge la votul plenului, se va prelungi termenul de adoptare tacita, de la 45 de zile, la 60 de zile.

Senatorii vor lucra saptamâna viitoare doua zile în plen, iar apoi vor mai avea sedinta abia dupa alegerile europarlamentare, respectiv în 26 mai, conform deciziei Biroului permanent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.