Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte USR: Clotilde Armand nu este 'penală'

spotmedia.ro
Clotilde Armand

Vicepreședintele USR Claudiu Năsui, deputat de București, a declarat miercuri, contactat de Știripesurse.ro, că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nu se încadrează în definiția „penalilor”, după ce i-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect într-un dosar despre remuneraţia primită într-un proiect european.

Fost lider al USR București, Claudiu Năsui a precizat că partidul nu are ce măsuri politice să ia față de Clotilde Armand, din moment ce nu există un judecător care să fi spus că „aici este o problemă”.

Știripesurse.ro: - Cum comentați situația juridică a colegei dvs. Clotilde Armand?

content-imageClaudiu Năsui: - Sunt niște acuzații formulate de către fostul primar al Sectorului 1, după cum știți și dumneavoastră, trebuie să lăsăm justiția să-și urmeze cursul normal și (Clotilde Armand, n.red.) să demonstreze exact cum au stat lucrurile în fapt. Asta e poziția oficială a partidului nostru, nu văd ce am putea face diferit.

Scandalul ăsta durează de cel puțin 6 luni de când știu eu de el, asta a fost poziția nostră întotdeauna. Dacă un judecător va zice că aici este o problemă, atunci o să vedem cum rezolvăm situația în momentul acela, dar nu cred că va fi cazul.

- Deci momentan nu există o problemă politică?

- O să fac o paralelă cu cazurile mele, aceleași ciorbe reîncălzite în care nu se întâmplă nimic niciodată.  E un lucru pe care ți-l asumi, genul ăsta de atac, în momentul în care vrei să schimbi ceva.

- Ați avut, ca partid, campania îndelungată „Fără penali în funcții publice”. Ce înseamnă pentru dumneavoastră „penal”?

- Este exact definiția pe care am dat-o și atunci, penal înseamnă exact ceea ce ziceam și atunci, nu s-a schimbat cu nimic. Adică persoană condamnată pentru o faptă penală.

De ce o acuză procurorii pe Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), a afirmat, marţi, că i-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect în legătură cu remuneraţia primită într-un proiect european.

"Am venit la Parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lămuri situaţia de la ANI, bazată pe plângerea lui Dan Tudorache. Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, înţeleg că aceasta este procedura. Cum că aş fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupţie la Primăria Sectorului 1”, a declarat Clotilde Armand, citată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

„Aşa cum am mai spus, am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene şi am contestat în instanţă raportul ANI. Am încredere în Justiţie”, a adăugat Clotilde Armand.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat, marţi, că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă primarul Sectorului 1 pentru cinci fapte de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Clotilde Armand este acuzată că ar fi semnat o dispoziţie prin care s-a desemnat manager al proiectului "îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie” şi ca urmare a acestui act a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităţilor prestate în calitatea de manager de proiect.

Dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării formulate de către Agenţia Naţională de Integritate, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.