Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Parlamentului European, semnal de ALARMĂ privind situaţia din Europa. Cum se poziţionează Bruxelles vizavi de Catalonia

parlamentul european

Vicepreşedintele Parlamentului European, Ioan Mircea Paşcu, a făcut o analiză dură asupra situaţiei actuale din Europa. Politicianul susţine că Uniunea se confruntă cu un fenomen amplu de fragmentare şi că este nevoie "să privească în interior pentru a-şi rezolva problemele".

"Eu cred că este un fenomen mai amplu. Ceea ce se întâmplă în momentul de față este un proces de fragmentare care cunoșate, momentan, o accelerare. Proces care a fost inițiat o dată cu prăbușirea sistemului postbelic. Uniunea Sovietică a dispărut, toată harta Europei s-a schimbat. Iugoslavia a dispărut, au apărut foarte multe state noi. Acest proces a fost înghețat o anumită perioadă de timp prin extinderea NATO și UE. Și, după aceea, criza care a venit, începând cu 2008 și care a transformat UE dintr-un actor care privea spre lume, în afară, într-un actor care trebuie să privească în interior pentru a-și rezolva problemele.", a declarat Ioan Mircea Paşcu în emisiunea Ultima Ediţie de la TVR.

Cât despre conflictul dintre Catalonia şi Guvernul spaniol, Paşcu a spus: "După părerea mea, statul spaniol va uza toate mijloacele legale pentru a ține Catalonia în interiorul Spaniei. Iar acest lucru este sprijinit complet de la Bruxelles" .

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Ministerul Muncii, REACŢIE după ce o tânără a rămas fără pensia de handicap .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.