Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedintele Partidului Verde: 'În România sunt peste 30 de judeţe care au embrioane verzi şi ne vor prezenta în alegerile locale de anul viitor'

vot-urna-alegeri

Verzii din România vor avea candidaţii pentru alegerile locale din 2020, în peste 30 judeţe din ţară, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă vicepreşedintele Partidului Verde (PV), Vasile Tivadar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Liviu Dragnea își taxează propriii subalterni: Greșeală impardonabilă!

"Vă informez că în România sunt peste 30 de judeţe care au embrioane verzi şi ne vor prezenta în alegerile locale de anul viitor. Vom avea candidaţi atât pentru posturile de primar, consilier local şi judeţean, inclusiv pentru alegerile parlamentare. De asemenea, în judeţul Maramureş vom avea candidaţi, dar şi susţinători din partea mediului de afaceri, dar, până anul viitor, pot apărea multe schimbări la nivel de judeţ, cât şi de ţară", a declarat Vasile Tivadar.

În context, preşedintele Partidului Verde, Adi-Maria Simoiu, a precizat că verzii sunt dispuşi să colaboreze cu orice formaţiune politică din ţară cu condiţia să fie apropiată de doctrina verde.

Citește și: Atenție, fermieri! Petre Daea anunță victoria – A fost eliminată

"Suntem deschişi colaborării, iar dacă un partid din România respectă doctrina verde şi doreşte să colaboreze ne oferim expertiza (...) Avem stabilite contacte inclusiv cu Ministerul Mediului şi dorim să stabilim nişte parteneriate cu dumnealor din domeniile noastre de activitate (...) avem astfel de experţi şi putem face consultanţă în mod gratuit (...) Noi ne oferim pentru toate partidele ca atunci când sunt proiecte în domeniul mediului să colaborăm", Adi-Maria Simoiu.

Acesta a mai precizat că Partidul Verde n-a reuşit să strângă semnăturile necesare trimiterii unui candidat în cursa alegerilor europarlamentare, iar la alegerile prezidenţiale din toamnă, partidul nu v-a susţine niciunul dintre candidaţii anunţaţi.

Citește și: Klaus Iohannis, critică dură la adresa Guvernului PSD! Acuză un asalt fără precedent

"Pentru alegerile europarlamentare din acest an, nu am reuşit să strângem cele 200.000 de semnături, deci nu vom reuşi să parcurgem faza finală a competiţiei(...) În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale, să ştiţi că nu ne-am decis pe cine să susţinem, însă dintre toţi potenţiali candidaţi care ar putea intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale, despre care se vorbeşte public, acum, Partidul Verde nu va susţine pe nimeni", a spus Adi-MariaSimoiu.

Preşedintele PV a mai subliniat că îşi doreşte îndepărtarea dublului standard aplicat cetăţenilor români şi produselor din UE care se comercializează în România.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul bătrânei de 83 de ani concediate! Ecaterina Andronescu a reacționat în forță

"Noi nu mai vrem dublu standard nici în România, ci totally correct! Nu vrem dublu standard în România şi nici în afara României! Viaţa cetăţeanului român este egală cu viaţa cetăţeanului austriac, german sau francez. Nu se mai poate să acceptăm produse second-hand şi noi să mai fim consideraţi cetăţeni second-hand. Şi copii români sunt ca şi copii francezi sau germani sunt copii europeni. Politically correct este pe undeva limitativ şi nu avem curajul să o spunem. Nu, vrem totally correct!", a declarat Adi-Maria Simoiu.

La nivelul judeţului Maramureş, verzii au doi consilieri locali, în comunele Moisei şi Săpânţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.