Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele PNL al CJ Tulcea a demisionat după două săptămâni în funcţie

exit demisie

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Daniel Geambazu (PNL), şi-a anunţat, marţi, demisia din funcţia în care a fost ales în urmă cu două săptămâni, decizie pe care a argumentat-o prin faptul că ar fi trebuit să se retragă dintr-un proiect cu fonduri UE.

El a scris că demisia depusă este în conformitate cu legea nr. 161/2003 care prevede că un ales local nu poate fi "comerciant persoană fizică".

"În momentul acceptării candidaturii, am apreciat că ieşirea mea din acţionariatul societăţilor comerciale era perfect realizabilă şi am început demersurile. Dificultatea a apărut când am vrut să-mi lămuresc situaţia juridică cu PFA-ul pe care-l deţin şi pe care am un contract cu fonduri europene aflat în perioada de monitorizare. Astfel, singurele variante erau de 'radiere' sau 'suspendare' a PFA-ului, dar ambele situaţii ar fi avut repercusiuni asupra situaţiei juridice a contractului", afirmă Geambazu, în anunţul postat pe pagina sa de facebook.

Citește și: Palmă dură primită de România de la CEDO .

În opinia acestuia, actuala legislaţie îngrădeşte dreptul unui ales local de a-şi duce la îndeplinire mandatul primit şi ar trebui modificată.

"Nu este corect ca având un PFA trebuie să renunţi la mandatul de vicepreşedinte, iar ca preşedinte de CJ să poţi fi acţionar în societăţi comerciale. Le mulţumesc colegilor liberali pentru încrederea de a mă fi desemnat vicepreşedinte, şi tocmai această încredere este un argument în plus că trebuie respectată legislaţia", a mai spus Daniel Geambazu, reprezentant al organizaţiei judeţene a PNL.

El a fost ales vicepreşedinte al CJ în data de 23 februarie, în timp ce în a doua funcţie de vicepreşedinte al instituţiei a fost ales preşedintele organizaţiei judeţene a PMP, Victor Tarhon.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.