Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprim-ministrul britanic Dominic Raab recunoaşte că o petrecere de Crăciun la Downing Street ar fi însemnat încălcarea regulilor

www
Dominic Raab

Viceprim-ministrul britanic Dominic Raab a recunoscut că o petrecere de Crăciun organizată anul trecut la Downing Street 10 ar fi însemnat încălcarea regulilor, după ce Boris Johnson a fost raportat la poliţie de un parlamentar laburist care a cerut anchetarea unor informaţii apărute în legătură cu un astfel de eveniment, conform news.ro.

Prim-ministrul Johnson nu a negat că acea petrecere a avut loc. Recent, au apărut informaţii că echipa lui s-a întâlnit pe 18 decembrie 2020, când Londra se afla sub restricţii de gradul trei.

În ciuda refuzului public deliberat al prim-ministrului de a nega informaţiile, Raab le-a descris ca „afirmaţii neîntemeiate, toate pe baza unor surse anonime”.

Totuşi, ministrul Justiţiei a recunoscut că, în cazul în care sunt adevărate, ele descriu o încălcare a regulilor pe care restul ţării era aşteptat să le respecte.

El a declarat la „The Andrew Marr Show” de la BBC: „Până când nu există ceva întemeiat, până ce nu va fi mai mult decât surse anonime, cred că vânăm umbre. Dacă este o încălcare a regulilor, este o încălcare a regulilor. Dar nu cunosc toate datele, pentru că nu am fost acolo. Desigur, dacă a fost organizată o petrecere formală, este, cu siguranţă, ceva care e clar contrar recomandărilor. Dacă cineva a dat o petrecere contrar regulilor, bineînţeles că este ceva greşit. Dacă ceva neîntemeiat din surse anonime se materializează, atunci, desigur, ar fi greşit”.

Până în prezent, purtătorul de cuvânt al Downing Street a refuzat să spună mai mult decât „toate regulile Covid au fost respectate”.

Raab a mai spus că el nu va organiza o petrecere de Crăciun la Ministerul Justiţiei, pe care îl conduce de asemenea, deşi acum ar fi permis, având în vedere reglementările în vigoare în Anglia.

El a îndemnat angajaţii să dea dovadă de „bun simţ” când organizează petreceri de Crăciun, iar, în ceea ce îl priveşte, va „bea ceva” într-un cadrul restrâns.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.