Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimar exclus din PSD pentru că a încălcat disciplina de partid

traian-stoia-viceprimar-56

Viceprimarul municipiului Timișoara, Traian Stoia, a fost exclus din PSD după ce a dat votul decisiv pentru aprobarea bugetului oraşului pe anul 2016, contrar indicațiilor primite de la partid.

Decizia a fost luată de Biroul Municipal al PSD Timișoara, cu vot unanim, urmând a fi supusă validării Biroului Permanent Județean al PSD Timiș, deoarece Stoia deţine şi o funcţie de vicepreşedinte de partid la nivel judeţean.

„Unul din consilierii noştri, Traian Stoia, cu calitatea de viceprimar, a votat împotriva hotărârii pe care au luat-o Biroul Municipal şi consilierii noştri, astfel încât s-a situat în afara hotărârii partidului, încălcând grav disciplina de partid. Drept urmare, preşedintele ales al organizaţiei municipale, Sebastian Răducanu, a considerat că e de datoria dânsului să facă o mişcare politică, şi-a dat demisia, gestul său fiind urmat de demisia domnului Simonis din funcţia de lider de grup al consilierilor locali PSD Timişoara. (...) Azi am avut pe ordinea de zi un singur punct, discutarea în Biroul Municipal a situaţiei create”, a declarat pentru Mediafax președintele interimar al PSD Timișoara, Florin Bîrsăşteanu.

Acesta a adăugat că, dacă decizia Biroului Municipal PSD Timişoara va fi validată de BPJ PSD Timiş, Stoia îşi va pierde calitatea de consilier local şi, implicit, cea de viceprimar al Timişoarei.

Votul lui Stoia, în favoarea bugetului municipiului, a dus sâmbătă, 6 februarie, la demisia din funcție a președintelui PSD Timișoara, Sebastian Răducanu. În semn de solidaritate și liderul de grup al consilierilor locali PSD Timişoara,  Alfred Simonis, a demisionat. Consilierii locali PSD deciseseră inițial să se abțină de la votul pentur buget.

Bugetul municipiului Timişoara a fost aprobat, săptămâna trecută, cu 14 voturi „pentru” din 27 posibile, votul decisiv fiind dat de viceprimarul PSD al municipiului, Traian Stoia.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.