Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, acuză BEM de partizanat politic: 'Transpare în mod evident caracterul ilicit al actului decizional'

Aurelian Badulescu

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a comentat decizia Biroului Electoral Bucureşti (BEM), care a admis plângerea depusă de Alianţa USR-PLUS, în care se spune că ar fi fost încălcate regulile de desfăşurare a campaniei electorale. Bădulescu susține că decizia reprezintă o acțiune de partizanat politic.

„Decizia Biroului Electoral al Municipiului București reprezintă o decizie de partizanat politic, într-o manieră nepermisă de legiuitor. O entitate electorală jurisdicțională nu poate intra în sfera de compentență a altor autorități publice cu atribuții de control în materie electorală doar pentru a satisface necesitățile stringente ale unui candidat politic. Este de subliniat că, în materie electorala audiovizuală, Consiliul Național al Audiovizualului este autoritate cu plenitudine competență în materie de reglementare și sancționare, acesta fiind și motivul pentru care emite  decizii speciale pentru alegeri, cu putere de lege.

Astfel, potrivit art 10 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, Consiliul Național al Audiovizualului este autoritate unică de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale. Având în vedere dubla calitate a Consiliului Național al Audiovizualului, de garant al interesului public și de autoritate unică de reglementare în domeniul serviciilor media audiovizuale,  C.N.A. a emis Decizia nr. 475 din 18 august 2020 privind regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile locale din anul 2020.Prin urmare, doar CNA se poate pronunța cu privire la potențialul caracterul electoral al unui spot difuzat prin intermediul tv/ radio.

Față de aceste elemente, transpare în mod evident caracterul ilicit al actului decizional adoptat de Biroul Electoral al Municipiului București, cu încălcarea normelor imperative aplicabile", a precizat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

USR-PLUS împotriva Gabrielei Firea, prin care era acuzată că și-ar fi făcut reclamă mascată pe banii Primăriei. Întreaga știre poate fi citită aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.