Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul Capitalei, scrisoare către Gabriel Oprea: O situaţie de criză este iminentă

oprea

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, i-a trimis o scrisoare premierului interimar Gabriel Oprea. Viceprimarul liberal afirmă că este "iminentă" oprirea gazelor de către furnizorii ELCEN, din cauza datoriilor uriașe înregistrate la aceștia, adăugând că nu există finanțarea necesară pentru realizarea planului de reparații al RADET pe timpul verii.

"Vă aduc în atenție faptul că în acest moment este iminentă oprirea gazelor de către furnizorii ELCEN, din cauza datoriilor uriașe înregistrate la aceștia. De asemenea, nu există finanțarea necesară pentru realizarea planului de reparații al RADET pe timpul verii. În lipsa reparațiilor, pierderile din sistem au ajuns foarte mari. Lunar, aproape 1 milion de metri cubi de apă se pierd din cauza avariilor din sistem. Costurile acestor pierderi se ridică la 20 de milioane de euro într-un an, bani care sunt plătiți în cele din urmă tot de către bucureșteni", a declarat duminică viceprimarul Capitalei, într-o scrisoare deschisă adresată premierului interimar Gabriel Oprea.

El îi cere premierului interimar Gabriel Oprea să precizeze dacă Memorandumul privind fuziunea ELCEN-RADET mai este de actualitate.

"Având în vedere că situația RADET este extrem de dificilă din punct de vedere financiar, riscând declararea insolvenței, vă rog să precizați dacă Memorandumul privind fuziunea ELCEN-RADET, aprobat de către Guvern, mai este de actualitate, întrucât au trecut mai bine de doi ani de la semnare, iar pașii prevăzuți în acest document nu au fost parcurși. E important să știm dacă acest Memorandum mai este de actualitate, deoarece, în cazul în care Guvernul nu își mai asumă acest proiect, trebuie identificată o altă strategie pentru a salva sistemul de termoficare centralizat și pentru a elimina riscul ca bucureștenii să stea în frig la iarnă în casele lor", a explicat Pieptea în scrisoarea deschisă citată de Agerpres.

Viceprimarul Capitalei precizează că l-a informat despre această situație și pe premierul Victor Ponta, dar "nu a primit niciun răspuns".

"În cazul în care confuzia va persista ca și până acum, iar Guvernul nu-și va asuma responsabilitatea unei decizii, indiferent care este aceasta, veți fi responsabil, alături de Victor Ponta și Sorin Oprescu, de soarta sutelor de mii de bucureșteni afectați de un colaps iminent al RADET", susține Pieptea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.