DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Viceprimarul de la USR-PLUS al unei reședințe de județ va profesa, în paralel, ca învăţător

Mediafax
USR

Viceprimarul ales al municipiului Vaslui, Cătălin Mîndru, de la USR- PLUS, va putea profesa în paralel ca învăţător la Şcoala "Mihai Eminescu", unde a lucrat şi până acum, au decis, joi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vaslui.

"Domnul profesor pentru învăţământul primar Mîndru Cătălin a fost repartizat pentru încadrarea în sistem plata cu ora pe postul de învăţător de la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" Vaslui, în data de 18 martie 2021, în şedinţă de repartizare organizată de IŞJ Vaslui, în conformitate cu art.103 alin. 3 din Metodologia - cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul şcolar 2020-2021. Angajarea domnului Mîndru Cătălin va fi făcută de unitatea şcolară, în baza deciziei emise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui şi a avizului unităţii şcolare. Condiţiile de salarizare şi de desfăşurare a activităţii vor fi stabilite la semnarea contractului de către părţi", precizează reprezentanţii IŞJ Vaslui.

Citește și: Dr. Virgil Păunescu, cel care a descoperit un vaccin anti-Covid, face un ultim apel către Guvern: ‘Măcar acum, în al 12-lea ceas’

Aceştia au invocat articolul 87 alineat 3 din Legea 161/2003, potrivit căruia "primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice".

De asemenea, reprezentanţii IŞJ au făcut trimitere la articolul 462 din Codul Administrativ aprobat prin OUG 57/2019 prevede funcţiile sau activităţile care nu sunt incompatibile cu funcţia publică.

Citește și: Tudor Ciohodaru face scut în jurul Flaviei Groșan: Nu aș exclude niciodată o soluție terapeutică

Cătălin Mîndru a afirmat că la baza deciziei de a rămâne la catedră au stat iniţiativele repetate ale PSD prin care a fost contestată alegerea viceprimarilor municipiului Vaslui. Desemnarea celor doi viceprimari a fost contestată în instanţă de reprezentanţii PSD din Consiliul Local Vaslui, care au acuzat că alegerea acestora nu s-a făcut cu respectarea legii. În luna decembrie a anului trecut, Cătălin Mîndru de la USR-PLUS şi Lucian Branişte de la PNL au fost suspendaţi din funcţiile de viceprimar, în urma unei decizii a Tribunalului Vaslui. Ulterior, magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au decis casarea sentinţei Tribunalului Vaslui, prin care cei doi viceprimari au fost suspendaţi şi au respins acţiunea formulată de PSD - Filiala Vaslui, în contradictoriu cu Consiliul Local al municipiului Vaslui, iar cei doi au fost repuşi în funcţii.

Citește și: EXCLUSIV În vreme ce Lucian Bode se plânge de deficit de personal, MAI blochează polițiștii să rămână în Sistem! Dumitru Coarnă acuză!

Viceprimarul USR-PLUS precizează că angajarea sa se va face în regim de plată cu ora, lucru permis de lege. El susţine că experienţa este una inedită atât pentru el, cât şi pentru elevii săi.

"Copiii sunt fericiţi că au un învăţător care după ce discută cu ei pleacă la primărie 'ca să facă oraşul să arate frumos', pentru că ei aşa ştiu", a declarat, pentru AGERPRES, Cătălin Mîndru.

Citește și: Ieșire a consilierului lui Mugur Isărescu: Revolut Bank nu are autorizație BNR! E suficientă cea de la Banca Centrală Europeană

Decizia viceprimarului Cătălin Mîndru de a lucra în paralel ca învăţător a fost criticată de PSD. Consilierul local Alexandru Barbu (PSD) a transmis pe pagina sa de Facebook că nu este acord cu faptul că Mîndru lucrează şi ca învăţător şi ca viceprimar, formulând textul sub forma unei probeleme de matematică pentru clasa a II-a, cu aluzie la profesia de cadru didactic a viceprimarului.

"Domnul Mîndru este învăţător şi câştigă peste 4.500 de lei pe lună. Domnul Mîndru este şi viceprimar şi câştigă peste 11.000 lei pe lună. Ziua de muncă a domnului Mîndru se desfăşoară după următorul program: 8:00 - 12:00 - învăţător clasa a II-a, la Şcoala gimnazială "Mihai Eminescu" din Vaslui, 12:00 - 16:30 - viceprimar al municipiului Vaslui. Întrebări:1. Dacă domnul Mîndru este remunerat cu normă întreagă atât la şcoală, cât şi la primărie, de ce domnul Mîndru nu petrece câte 8 ore la fiecare loc de muncă? 2. Dacă domnul viceprimar Mîndru va fi solicitat în cursul primei părţi a zilei la primărie, cine se va ocupa să îi înveţe pe copii, în locul său, să scrie şi să socotească? 3. Dacă guvernul din care face parte şi USR a anunţat că urmează tăieri masive de venituri pentru bugetarii României, întrucât nu sunt bani, de ce domnul Mîndru are două locuri de muncă la stat?", a scris consilierul PSD.

Citește și: Poliția Locală iese de sub comanda Poliției Române! Localii, la picioarele IGPR doar în localitățile carantinate! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.