Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viceprimarul liberal al comunei Sânpetru acuzat că şi-a pus numele pe trusourile acordate din bani publici familiilor cu nou-născuţi şi că foloseşte excavatorul

landscapemanagement.net
excavator

Viceprimarul comunei braşovene Sânpetru, Andrei Măiereanu (PNL), este acuzat de către politicienii de la USR de faptul că a ”folosit abuziv” datele personale ale unora dintre locuitorii comunei şi a trimis familiilor cu nou-născuţi, alături de trusoul acordat din fonduri publice, o ”mapă personalizată cu titulatura şi numele său”. În plus, edilul este acuzat şi că a trimis un angajat al administraţiei locale, cu buldoexcavatorul Primăriei, să execute o lucrare pe un teren privat. Contactat telefonic de News.ro, edilul a afirmat că este la o petrecere şi va oferi un punct de vedere în cursul zilei de miercuri, potrivit news.ro.

”În luna august 2023, Andrei Măiereanu s-a folosit de funcţie pentru a solicita Departamentului Asistenţă Socială al Primăriei o listă cu numele nou-născuţilor din comună, care urmau să primească trusouri în cadrul programului Consiliului Local, «Trusou pentru nou-născuţi». Viceprimarul PNL a folosit, astfel, abuziv datele personale ale copiilor pentru a include în pachete câte o mapă personalizată cu titulatura şi numele său complet. În acest mod, Măiereanu a uzurpat meritul şi a etichetat cu propriul nume un proiect al Consiliului Local, de susţinere a tinerelor familii cu un voucher de 1.000 lei - din bani publici”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, marţi seară, de USR Braşov.

Reprezentanţii formaţiunii politice susţin, de asemenea, că, în zilele de 11 şi 14 iulie, viceprimarul Andrei Măiereanu ”a dispus prestarea unor servicii de către un angajat al primăriei cu buldoexcavatorul instituţiei, în timpul programului de lucru, pe un teren proprietate privată”.

Primarul comunei Sânpetru, Marian Arhire (USR), transmite, prin intermediul comunicatului dat publicităţii de formaţiunea politică din care face parte, că a cerut, prin adrese oficiale, viceprimarului să clarifice cele două situaţii, fără însă a primi răspunsuri la solicitările sale.

USR mai susţine că liberalul Andrei Măiereanu ”nu este la prima abatere incompatibilă cu funcţia de viceprimar şi reprezentant al cetăţenilor”.

”În această primăvară, se opunea construcţiei noului centru educaţional al comunei pe un teren din proprietatea primăriei, pe motiv că ar fi învecinat cu o zonă locuită de romi, pe care i-a numit «negri» sau «indieni». Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat ca urmare a acestui derapaj inacceptabil, iar fapta se află încă în analiză”, precizează, în comunicat, USR Braşov.

Contactat telefonic de News.ro, Andrei Măiereanu a refuzat să comenteze acuzaţiile, motivând că este la o ”petrecere privată”.

”Dreptul la replică se dă mâine, va fi un comunicat  din partea mea cu poze, cu tot”, a declarat viceprimarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.