Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicespeakerul Consiliului Federației: Este foarte puțin probabilă o revoluție în relațiile dintre Moscova și Washington

vestidinrusia.ro
 Konstantin Kosaciov

După posibila întâlnire dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin și președintele SUA, Joe Biden, o revoluție în relațiile dintre Moscova și Washington este foarte puțin probabilă, este de părere vicespeakerul Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, citat de agenția TASS.

Deși, în urma întâlnirii directe Serghei Lavrov-Antony Blinken, de la Reykjavik, unii dintre analiștii ruși au exprimat previziuni mai optimiste, decât înainte, senatorul Kosaciov rămâne sceptic: ”Este extrem de puțin probabil ca posibila întâlnire să fie o revoluție în relațiile noastre bilaterale. În ultimă instanță, este prima întrevedere”, a spus politicianul pentru postul de televiziune ”Rossia-24”.

Kosaciov a apreciat, de asemenea, că nu trebuie supraestimate așteptările legate de posibila întâlnire a liderilor Rusiei și SUA. ”Aș dori să avertizez în legătură cu capcana așteptărilor exagerate”, a declarat senatorul. ”Dacă vom începe acum să interpretăm o posibilă întâlnire în acest fel, asta va însemna că orice alt rezultat va fi perceput cel puțin ca dezamăgire și cel mult ca o nouă înfrângere a uneia sau a ambelor părți. Dimpotrivă, eu aș subestima aceste așteptări”.

În același timp, este posibil un progres în relațiile bilaterale. ”Avem nevoie unul de celălalt, este absolut evident. Dar, dacă din partea noastră nu există nici un fel de momente de reținere și suntem gata să mergem înainte, la americani, politica internă continuă să o domine pe cea externă”, a arătat el. Americanii vor face totul la această înâlnire, pănă la ea și după ea, trăgând cu ochiul la opinia publică din interiorul țării și la cum va percepe totul Congresul SUA și mass-media”. Senatorul a subliniat, de asemenea, că în eforturile de îmbunătățire a dialogului dintre Moscova și Washington trebuie atraşi, de ambele părți, diplomați, millitari, economiști.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.