Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victimele atacului din Brăila sunt în stare stabilă. Mai mulți medici au venit de acasă să intervină

sala operatii

Cele zece persoane duse duminică la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Brăila în urma incidentelor de pe centura orașului și de la mall-ul brăilean sunt în stare stabilă. Pe parcursul nopții, victimele au trecut prin mai multe intervenții de specialitate, scrie Mediafax.

Mai multe victime au fost operate și pe parcursul nopții au fost transferate în secții ale spitalului din Brăila.

Printre răniți se află și doi copii de 11 și de 13 ani care sunt în afară oricărui pericol, fiind internați la Secția Chirurgie Infantilă.

Adulții răniți au între 43 și 62 de ani, în starea cea mai gravă fiind bărbatul înjunghiat și cele două persoane lovite pe centură.

„Putem aprecia că în starea cea mai gravă sunt cele două persoane lovite pe centură și bărbatul înjunghiat. Totuși, nu este o situație critică, toți răniții sunt în stare stabilă, sunt echilibrați. Trei persoane sunt la Terapie intensivă, ceilalți au fost mutați pe secții. Rămân sub supraveghere”; a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Brăila, Alina Neacșu.

La Spitalul Județean din Brăila a fost mobilizare în ultimele 24 de ore. Mai multe cadre medicale au venit de acasă ca să-și ajute colegii să facă față numărului mare de pacienți.

„Au venit imediat după ce au aflat ce s-a întâmplat. 10 medici de diferite specialități au venit de acasă, nu i-a chemat nimeni, au venit de bunăvoie. A fost mobilizare, medicii care au venit de acasă au stat la spital cât timp a fost nevoie, până s-a aflat cine are nevoie de ajutor, cine poate ajuta”, a precizat Alina Neacșu.

Reprezentanții spitalului brăilean au stabilit că niciun pacient nu trebuie transferat la altă unitate medicală din București.

Zece persoane au ajuns la spital, duminică, în urma atacului de la un mall din Brăila, unde un tânăr a intrat cu mașina, în plin, într-un grup de persoane aflate în parcare, după ce a lovit două persoane, tot cu mașina, pe centura ocolitoare a orașului. În prealabil, tânărul de 20 de ani a avut un conflict, în comuna Cazasu, cu un bărbat, în legătură cu un autoturism. Surse din rândul anchetatorilor spuneau că tânărul luase cu ceva timp în urmă mașina să o încerce, iar duminică cei doi urmau să se înțeleagă. În urma conflictului verbal, tânărul l-a înjunghiat pe bărbat.

Atacatorul, Parfenie Marius Valentin, este recidivist. În urmă cu doi ani, împreună cu tatăl său, el a bătut o persoană cu o rangă. Conform deciziei instanței, tânărul a fost găsit vinovat de loviri și alte violențe. În momentul pronunțării deciziei, tânărul nu împlinise 18 ani și a fost supravegheat timp de 6 luni chiar de mama sa. Pedeapsa cu supravegherea s-a încheiat recent, în condițiile în care hotărârea instanței a fost pronunțată la finalul anului trecut.

Brăileanul află luni dacă va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Tânărul de 20 de ani va fi dus în fața judecătorului cu propunerea de arestare preventivă.

Tot luni sunt așteptate rezultatele analizelor care vor arăta dacă acesta consumase droguri înainte de a urca la volan. Polițiștii au stabilit că el băuse alcool, etilotestul indicând o concentrație de 0,37mg/l alcool în aerul expirat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.